Šej i Bruks doneli Kanadi prvu medalju – Ameri ostali praznih ruku

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 09:00

Šej i Bruks doneli Kanadi prvu medalju – Ameri ostali praznih ruku

Košarkaši Kanade pobedili su SAD posle produžetaka u utakmici za treće mesto rezultatom 127:118.

Ovo je prva medalja u istoriji košarkaške reprezentacije Kanade na svetskim prvenstvima, dok su Amerikanci na drugom Mundobasketu zaredom ostali bez medalje.

Jedna od najboljih utakmica na Mundobasketu i prva utakmica koja je rešena posle produžetaka.

Nestvarne partije su odigrali Dilon Bruks i Šej Gildžus Aleksander.

Košarkaš Memfisa je utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završio sa 39 poena uz šut za tri 7/8, dok je Šej Gildžus Aleksander upisao 31 poen. Uz njh dvojicu dobru partiju je imao i Er Džej Beret je zabaležio 23 poena.

Kod Amerikanaca Entoni Edvards je imao 24 poena, dok je Ostin Rivs imao jedan manje, Mikal Bridžis je upisao 19 poena.

Gledali smo jednu fenomenalnu utakmicu, najbolju na ovom Mundobasketu, u kojoj smo gledali jedan pravi NBA okršaj dve reprezentacije, koje su mnogi pre početka prvenstva smatrali za prva dva favorita za osvajanje zlatne medalje.

Počelo je silovito od strane Kanađana koji su posle pet minuta igre već imali dvocifrenu prednost na krilima sjajnog Dilona Bruksa.

Amerikanci su uspeli da se vrate, jer su od početka drugog perioda zaigrali u napadu znatno bolje. Krenuli su da pogađaju Rivs i Edvards, posle tri minuta serija SAD je bila 13:2, da bi posle trojke Bransona, Amerikanci došli i do prve prednosti na utakmici 40:36.

Uspela je Kanada da se vrati u utakmicu, da se vrati šut i da do kraja prvog poluvremena imali minimalnu prednost 58:56

U drugom poluvremenu lopta je u ruke uglavnom išla uglavnom SGA koji je rešavao pa gotovov sve napade u ovom periodu.

I to je dobro radio, nisu Amerikanci imali rešenja za njegove napade, tako da je Kanada održavala prednost sa SAD. Da bi na kraju prvog perioda Kanada vodila sa 91:80.

Poslednja četvrtina je bila spektakularna. Bolje su je otovrili Amerikanci koji su se vratili u meč, ali kako se utakmica bližila kraju, tako je Kanada vratila prednost preko Bruksa, i na minut do kraja je delovalo da će njima ići bronza posle 40 minuta igre, ali pita se nešto i Brudžis.

Imala je Kanada 111:107 u poslednjem minutu, a onda je Bridžis stao na liniju penala, pogodio prvo, pa promašio drugo, da bi onda uhvatio loptu i iz ćoška pogodio trojku kojom je doneo produžtak.

U dodatnih pet minuta Kanada je ipak bila bolja i na kraju može se reći i zasluženo osvojila bronzanu medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprema se spektakl ispred Arene, Srbija ide po titulu prvaka sveta

Izvor: B92, 10.Sep.2023

Košarkaši Srbije igraju finale Mundobasketa protiv Nemačke, zbog kojeg je čitava zemlja na nogama...Utakmica će se pratiti u svim gradovima u Srbiji, koji će navijati da srpski košarkaši posle više od 20 godina osvoje zlatnu medalju...Odlučeno je da ispred "Beogradske arene" bude postavljen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.