SRBIJA OSVOJILA SREBRO NA MUNDOBASKETU: Snažni Nemci uz pomoć sudija srušili Orlove

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2023, 13:30

SRBIJA OSVOJILA SREBRO NA MUNDOBASKETU: Snažni Nemci uz pomoć sudija srušili Orlove

Druga medalja od samostalnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Mundobasketa od selekcije Nemačke 77:83, te je osvojila srebrno odličje. Panceri jesu igrali izuzetno čvrsto, pokazali kvalitet, ali u njihov prilog išle su i nerazumne odluke sudija, tokom čitavog meča.

SRBIJA - NEMAČKA 77:83 (26:23, 21:24, 10:22, 20:14)

Dvorana: Mol of Azija arena, Manila, Filipini

Srbija: Avramović 21, Bogdanović 17, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Davidovac 2, Dobrić, Gudurić 4, N. Jović 9, S. Jović 3, Marinković 9, Milutinov 2, Petrušev 10, Ristić nije igrao, Simanić nije igrao

Nemačka: Bonga 7, Gifi, Holac, Kramer, Lo, Obst 7, Šruder 28, Tajs 2, Timan, Foigtman 12, F. Vagner 19, M. Vagner 8

Počelo je u ritmu koji je više odgovarao rivalu, brza igra, dosta poena, a Nemci su protiv Amerike pokazali da i te kako umeju tako da igraju. Iako smo poveli sa 5:0, protivnik se konsolidovao i anulirao to. Uvodni deo pripao je Marinkoviću sa jedne strane, dok je Franc Vagner nosio Pancere.

Našu reprezentaciju poremetila je i povreda Ognjena Dobrića, koji je na samom startu morao da napusti igru i ode u svlačionicu. Iz nje se vratio sredinom druge deonice, ali samo na bicikl za zagrevanje.

Posle prvih 10 minuta vodili smo 26:23.

U drugom periodu obe selekcije su imale prazan hod, Franc Vagner je prednjačio u Nemačkoj kao najbolji, pratio ga je Denis Šruder, dok su se kod nas smenjivale dobre role Bogdana Bogdanovića, Filipa Petruševa i drugih.

Prvo poluvreme su obeležile i katastrofalne greške sudija, i to svaki put na štetu Srbije. Posle dve četvrtine bilo je 47:47.

Treća deonica u potpunosti je pripala Nemcima. Činjenica je da su naši igrači bili bezidejni u napadu, nisu koristili svoje šanse, imali su prazne hodove uz određene propuste u defanzivi. Isto tako, Nemci su bili stabilniji, organizovaniji, ali veliki udeo u svemu ovome imali su i arbitri sa kardinalnim i očliglednim greškama, čime su trasirali put Pancerima da u ovoj deonici imaju i dvocifrenu prednost, te da pred poslednju deonicu odu sa +12 (57:69). Da stvar bude gora, sudije iz latinoameričkih zemalja, koje definitivno nisu kadre za ovako veliku utakmicu, pogrešne odluke su donosile i nakon gledanja snimaka.

U četvrtoj četvrtini Srbija je sama sebe pobedila. Nemci su jako loše igrali u napadu, naša odbrana je redovno uspevala da ih zaustavi, ali smo u napadu pravili kardinalne greške, koje su nas koštale toga da uhvatimo rezultatski priključak.

Jesmo prolazili na -6, i pri tom rezultatu imali mnogo prilika da smanjimo deficit ni jednu nismo iskoristili, pre svega individualnim srljanjem u napadu. Onda smo na pogon Alekse sa šest vezanih poena prišli na -3, ukrali smo loptu, Bogdan je bio sjajan, Gudurić je promašio trojku za izjednačenje minut pre kraja.

Poremetilo nas je to, Nemci su se konsolidovali i uspeli da sačuvaju prednost.

Najbolji kod svetskog prvaka bili su Denis Šruder 28 sa poena, a Frenc Vagner dodao je 19. Kod nas je Aleksa imao 21 poen, Bogdan 17.

24' | 🇩🇪 51-51 🇷🇸

It's shaping up to be an absolutely epic final.#FIBAWC x #WinForAll pic.twitter.com/X6ypSmzrfl

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) September 10, 2023

I'll add some classical music to it, and call it a masterpiece. 🎨#FIBAWC x #WinForAll pic.twitter.com/5XzYsvRqu1

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) September 10, 2023

Ognjen Dobric had to be helped off the court with an injury early in the #FIBAWC Final.

Prayers up, hoping it's nothing serious. 🙏

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) September 10, 2023

Uoči meča:

Podsećamo, nakon dve grupe, Srbija je u nok-aut fazi eliminisala najpre Litvaniju, a onda i bronzanu Kanadu, dok je Nemačka jedini tim bez poraza u dosadašnjem toku Mundobasketa. Posle perfektne dve runde, pali su i Letonci, kao i Sjedinjene Američke Države.

Blagi favorit prema kladionicama je naša selekcija, a poslednji međusobni orkšaj Srbije i Nemačke igran je na Evrobasketu pre osam godina, u meču koji je rešen u zadnjim sekundama!

Zemlja košarke nije bila svetski prvak još od 2002. godine kada je baš Svetislav Pešić bio na klupi.

Prenos uživo možete pratiti na našem sajtu, a svi Srbiji želimo mnogo sreće u borbi za zlato!

Selektor za finala:

Veliki dan za srpski sport

Šampion Srbije poslao poruku nacionalnom timu.

Hrvat koji je znao kako će biti.

Bronza pripala Kanađanima.

Ko će slaviti na kraju, Ana ili Bastijan?

Nole podržao košarkaše.

Neka se prokletstvo nastavi.

Timski duh je ključ.

Lepe vesti stižu sa svih strana o Boriši Simaniću.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOMCI, VI STE NAŠ PONOS Emotivni krah srpskih heroja: Gudurić, Jović, Milutinov i ekipa u SUZAMA po završetku finala Mundobasketa! VIDEO

Izvor: Pančevac-online.com, 10.Sep.2023

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji titulu na Mundobasketu. Četa Svetislava Pešića poražena je u finalnom meču od selekcije Nemačke (83:77) i ovaj neuspeh „orlovi“ su doživeli veoma emotivno. Odmah po okončanju susreta Marko Gudurić, Nikola Jović, Nikola Milutinov i...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.