U Novom danu Vladimir Pištalo i Ivan Golac

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu Vladimir Pištalo i Ivan Golac

Na stadionu „Rajko Mitić“ fudbalska reprezentacija Srbije sutra igra kvalifikacionu utakmicu protiv jednog od direktnih konkurenata za odlazak na Svetsko prvenstvo, reprezentacije Velsa. Koliko je važna ova utakmica govori i to što ovakvu euforiju nismo imali još od 2010. godine i kvalifikacija za Mundijal u Južnoafričkoj Republici.

O mogućnosti da našu reprezentaciju gledamo sledeće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Rusiji, o tome da li smo sposobni da konačno prođemo grupu, ali i o opštem stanju u srpskom fudbalu u temi jutra govori Ivan Golac, nekadašnji trener Partizana i prvi profesionalni strani igrač u istoriji engleskog fudbala.

Štampu u Novom danu lista i aktuelnosti komentariše pisac Vladimir Pištalo. Predstavljamo njegovu novu knjigu "Sunce ovog dana" Pismo Andriću.

U jakom nevremenu koje je ove nedelje zahvatilo Vršac i okolinu poginula je jedna osoba, 155 ljudi je hitno evakuisano, a poplavljeno je više desetina kuća i lokalni putevi. Svi se dobro sećamo i poplava u maju 2014. godine koje su ostavile katastrofalne posledice. Da li je Srbija danas spremna za ovakve situacije - o tome u Novom danu razgovaramo sa Majom Kovač, istraživačicom Centra za javne politike, u okviru koga je rađeno istraživanju za UNDP, koje se odnosi na upravljanje i smanjenje rizika od katastrofa.

Gotovinski krediti su definitivno najpopularniji bankarski proizvod u Srbiji. Kada govorimo o stanju gotovinskih kredita na kraju perioda, u prethodnoj godini, u poređenju sa 2015. godinom, kompletno bankarsko tržište u Srbiji, poraslo je za 16,7%. Zašto je to tako, pitamo Tanju Radojčić, direktorku Odeljenja za razvoj procesa, proizvoda i kanala prodaje za fizička lica u Unicredit banci.

Krajem avgusta ove godine biće otvoren prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope i to u ambijentu planine Avala. Planirano je da traje sedam dana, a šta će sve ponuditi polaznicama - malim rokerkama, pitamo Mašu Peruničić i Selenu Simić, koordinatorke ovog projekta.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.