U Mokrinu održano SP u tucanju jajima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mokrinu održano SP u tucanju jajima

Na Svetskom prvenstvu u tucanju farbanim vaskršnjim jajima u Mokrinu, titulu svetskog prvaka osvojio je Stevan Prodanov. Prodanovu je ovo treća titula tokom 26 godina, koliko se održavaju mokrinske vaskršnje svečanosti.

Pobedniku ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u tucanju farbanim vaskršnjim jajima, Stevanu Prodanovu trebalo je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseci da odabere najtvrđe jaje među hiljadu primeraka u svom domaćinstvu, da bi po treći put osvojio titulu svetskog šampiona.

"Draga nagrada isto kao i dve prethodne, jaje je pronađeno u našem domaćinstvu, kod oca u Mokrinu i trud koji smo uložili definitivno se isplatio", rekao je Prodanov.

Svetski šampion savladao je u finalu Milana Mihajlovića iz Bijeljine. Činjenica je da Mesna zajednica Mokrin konstantnim kvalitetnim programom na ovakvim manifestacijama povećava broj učesnika i posetilaca.

"Mislim da iz godine u godinu uspevamo da ih dignemo na jedan viši stepen i to lepo izgleda za one koji dođu i za nas koji učestvujemo, tako da generalno gledano vrlo sam zadovoljan manifestacijom", kaže Živica Terzić, organizator Vaskršnjih svečanosti u Mokrinu.

U juniorskoj konkurenciji za svetskog prvaka proglašena je Ivana Prodanović iz Mokrina. Tokom nadmetanja učestvovalo je više od 200 učesnika iz Srbije, Švedske, Nemačke i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA: Stevan Prodanov u velikom finalu vratio titulu u Morkin

Izvor: Kurir, 01.Maj.2016

...Mokrinčani od Božića pa sve do Velikog petka nisu štedeli zube, kako bi našli odgovarajući kokošiji primerak, čija je ljuska kadra da izdrži nalete suparnika i titulu vrati u postojbinu najtvrđih jaja na svetu U tome su i uspeli, nakon što je u velikom finalu, Stevan Prodanov iz Mokrina,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.