U KATARU SE PIŠE ISTORIJA: Prvi put na Svetskom prvenstvu sude i žene

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 16:16

U KATARU SE PIŠE ISTORIJA: Prvi put na Svetskom prvenstvu sude i žene

Odabrano njih šest.

Svetsko prvenstvo u Kataru koje se održava od 21. novembra do 18. decembra u Kataru biće prvo u istoriji na kojem će pravdu deliti i ženske sudije, pošto je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izabrala njih šest koje će suditi na Mondijalu.

Na spisku za Svetsko prvesntvo u Katar use nalazi ukupno 129 sudija, među njima i šest žena od kojih će tri biti glavne sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na utakmicama. Reč je Francuskinji Stefani Frapar, Salimi Mukansanga iz Ruande i Japanki Jošimi Jamašita. Izabrano je ukupno 36 glavnih, 69 pomoćnih sdija i 24 zaduženih za VAR. Među 69 pomoćnih sudija nalaze se tri žene - Nusa Bek iz Brazila, Karen Dijas iz Meksika i Amerikanka Ketrin Nesbit. Stefani Frapar je već sudila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kao i u Ligi šampiona, a bila je glavni sudija finala Svetskog prvenstva za žene 2019. i finala Kupa Francuske za fudbalere ovog meseca.

 - Nadam se da će se u budućnosti izbor ženskih elitnih fudbalskih sudija za važna takmičenja u muškoj konkurenciji doživljavati kao nešto normalno, a ne kao nešto senzacionalno - rekao je predsednik Sudijske komisije FIFA Pjerluiđi Kolina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.