Četvoro srpskih takmičara u nokaut fazi SP stonotenisera sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro srpskih takmičara u nokaut fazi SP stonotenisera sa invaliditetom

Pored Borislave Perić Ranković, koja je sa dve pobede prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u slovenačkom Laškom obezbedila direktan prolaz u četvrt-finale Šampionata, u krug osmorice najboljih plasirali su se još Nada Matić i Mitar Palikuća. 

Poput Perićeve i Palikuća je prošao maksimalnim učinkom u grupi. Posle pobede na startu protiv Belgijanca Brandsa sa 3:1, Palikuća je u drugom kolu u tri seta pobedio Jen Hung Lina iz Kineskog Tajpeha. U odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na susret sa Belgijancem, naš reprezentativac delovao je znatno sigurnije, prepuštajući suparniku tri poena u prvom, osam u drugom i tek jedan poen u trećem setu.

"Kada pobedite oba meča, rezultatom morate da budete zadovoljni. U odnosu na jučerašnji meč danas sam odigrao znatno bolje, nametnuo svoju igru, protivniku nisam ostavio ni minimum šansi za iznenađenje. Što se nokaut faze tiče, videćemo. Biće potrebno i malo sreče u žrebu, ali opet koga god da dobijem moram da odigram najbolje što umem da bih prošao u polufinale", ocenio je Mitar Palikuća.

Kao najuspešnija drugoplasirana u grupnoj fazi takmičenja u četvrt-finale direktno se plasirala i Nada Matić. Posle polovičnog učinka prvog dana sa po jednom pobedom i porazom, u trećem kolu, u tri seta pobedila je Slovenku Barbaru Meglić. Kineskinja Ksiaodan Gu je, zahvaljujući sinoćnjoj pobedi protiv Matićeve u drugom kolu (3:2), takmičenje u grupi završila na čelnoj poziciji.

Perlić pobedio Guoa

Prijatno je u smiraj drugog takmičarskog dana iznenadio Goran Perlić u klasi T-2. Za prolaz u nokaut fazu Svetskog prvenstva pobedio je favorizovanog Kineza Guoa i sa druge pozicije u grupi prošao dalje.

Do četvrtfinala, međutim, deli ga još jedan meč u osmini finala za nastavak takmičenja.

"Zadovoljna jesam plasmanom. Kineskinja je dobro odigrala i zasluženo osvojila prvomesto u grupi. Ja sam imala sitne greske u derbiju, naročito u finišu petog seta, što je i presudilo. Što se nastavka takmičenja tiče, ništa nije gotovo. Nokaut faza je novi početak za nove izazove, više nema slabih suparnica", prokomentarisla je prolaz u četvrt-finale Nada Matić.

Sa dva poraza u grupi takmičenje je završila Zorica Popadić. U direktnom susretu za prolaz izgubila je meč sa Tajlanđankom Vijitrom Jaion u tri seta.

"Baš sam imala težak žreb. Kada u grupi imate dve Azijatkinje, preostaje vam da sednete i da plačete od muke. Pokušala sam da maksimalno skratim poene, da napadnem i da vodim igru, ali nije išlo. Prijem servisa mi je bio katastrofalan, dosta neiznuđenih grešaka na prvu loptu... Čestitam obema, bile su bolje ovoga puta, a meni preostaje da sa trenerom Takačem isplaniram pripremu za izazove koji slede", ocenila je sopstveno učešće na Šampionatu Zorica Popadić.

"Zadovoljan sam. Očekivano, troje naših igrača koji su visoko plasirani na rang listi opravdali su očekivanja, a svojim izdanjem su dokazali da su mesta zaslužena. Bio bih prezadovoljan da svi prođu u polufinale, mada bih i sa dvoje bio zadovoljan. Želja sviju u reprezentaciji jeste da na kraju svi zajedno navijamo za barem jednog srpskog reprezentativca u finalnim mečevima", podvukao je liniju ispod zbira utisaka u prvoj fazi Svetskog prvenstva u Celju selektor reprezentacije Zlatko Kesler.

Trećeg takmičarskog dana, u petak, na programu su mečevi osmine i četvrt-finala Svetskog prvenstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.