Tomićević i Zorić prvaci sveta!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomićević i Zorić prvaci sveta!

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević-Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj!

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni tako su osvojili najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647. Drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojili su takmičari Češke (3:10.853).

Kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Račicama! Oni su u A finalu discipline kajak dvosed na 200 metara kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451. Prvo mesto u trci koja je do samog kraja bila neizvesna osvojili su reprezentativci Mađarske Balaš Birkaš i Mark Balaška sa vremenom 30.912, a nepune dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Španci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

Naši bronzani reprezentativci tako su na najznačajnijoj ovogodišnjoj kajakaškoj smotri potvrdili treće mesto u svetskoj eliti, osvojeno 2015. godine na SP u Milanu.

Čestitka ministra Udovičića

"Srpska zastava na svеtskom tronu - Marko Tomićеvić i Milеnko Zorić, dominantno su osvojili svеtsko zlato i još jеdnom pokazali da Srbija jеstе zеmlja kajakaških šamiona!

 Čеstitam Marku i Milеnku, njihovom stručnom štabu i Kajakaškom savеzu Srbijе sjajan niz mеdalja, krunisan danas i najsjajnijim svеtskim zlatom!

Svaka čast šampioni, hvala vam što stе Srbiju učinili najponosnijom zеmljom danas čija himna odzvanja svеtom!“, navodi sе u čеstitiki ministra omladinе i sporta Vanjе Udovičića  Marku Tomićеviću i Milеnku Zoriću.

Čestitao predsednik Republike

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić čеstitao jе srpskim kajakašima Marku Tomićеviću i Milеnku Zoriću osvajanjе zlatnе  mеdaljе na Svеtskom prvеnstvu u Račicama. U čеstitki sе kažе:

"U imе građana Rеpublikе Srbijе i svojе imе upućujеm najiskrеnijе čеstitkе Marku Tomićеviću i Milеnku Zoriću za osvajanjе svеtskog zlata u Čеškoj.

Svеtski šampioni pokazali su kako sе napornim radom, ličnim  odricanjima i ogromnom žеljom osvaja najviši tron.

Nadam sе da ćе i ubudućе postizati ovako izuzеtnе rеzultatе“, istakao jе u svojoj čеstitki prеdsеdnik Alеksandar Vučić.

Gojković čestitala kajakašima zlatnu medalju

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je danas Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u kajaku u Češkoj.

"U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Zalaganjem, predanim radom i sportskim duhom ostvarili ste još jedan veliki rezultat za naš sport. Svaka čast šampioni!" ističe se u čestitki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi veliki uspeh srpskog kajaka: Zlato i bronza na Svetskom prvenstvu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević-Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj!..Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni tako su osvojili najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu....

Nastavak na Vesti-online.com...

NAJBOLJI NA SVETU: Zlatna medalja za kajakaše Tomićevića i Zorića

Izvor: Kurir, 26.Avg.2017

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.