To je ključ protiv Hrvatske, znamo šta je ulog

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 16:14

"To je ključ protiv Hrvatske, znamo šta je ulog"

Vaterpolisti Srbije u utorka o d17 sati igrjau protiuv Hrvtaske u brobi za polufinale Svetskog prvenstva.

Nema dileme da je spektakl u Dohi na pomolu, a biće to okršaj delfina koji su u Fukuoki na prethodnom SP bili četrvti, dok barakdue ovaj meč čekaju kao aktuelni vicešampioni Evrope.

Srbija ima razloga za optimizam, dosadašnje utakmice u Dohi, tri pobede u grupi uz dobre igre ukazuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastav Uroša Stevanovića može mnogo.



"Hrvatska je u odnosu na Evropsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promenila tim. Nema povređenog Bukića tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom šampionatu"
, rekao je Stefan Ćirić, prvi saradnik selektora Srbije Uroša Stevanovića.

Upravo je Ćirić trenirao Krapića, zna odlično sve vrline hrvatske ekipe kojoj su centri bitni aduti. Vrlić, Lončar, Krapić su problem za sve bekove.

"Nisu samo centri bitni, ne zaboravite Bijača jednog od najboljih golmana na svetu, jaka je spoljna linija, Fatović uvek opasan u kontri, tu je opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam odlična ekipa. Nama je najvažnije da ispunimo naš plan, da odigramo kako znamo. Možda je opomena slabiji početak Amerike koji sada ne treba da se dogodi. Ne smemo da dobijamo golove iz kontri, da im omoguće lake pogotke. Treba da se držimo pozicione igre i tu tražimo svoju šansu", ističe Ćirić.

Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe. Hrvati su uspešniji na Svetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobedama, Srbija je bolja na evropskim prvenstvima 3:1.

U Budimpešti u četvrtfinalu SP Hrvatska je bila bolja 14:12. Srbija može da se pohvali da je svaki susret za zlato dobila od kojih su najvredniji na SP u Kazanju 11:4 i OI u Riju 11:7.

U Dohi je Srbija imala tri zahtevna meča, Hrvatska je tri lakša uz poraz od Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.