Tirana pod opsadom, Mosad čuva Izraelce

Izvor: Mondo, 11.Nov.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tirana pod opsadom, Mosad čuva Izraelce

Albanska policija saopštila da je preduzela vanredne mere bezbednosti pred subotnji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Albanije i Izraela.

Foto: Guliver/Getty images/Ross Kinnaird

Prestonica Albanije, Tirana, nalazi se pod jakom opsadom policijskh snaga posle dolaska fudbalske reprezentacije Izraela, koja sutra igra protiv domaće selekcije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. u Rusiji.

Mere bezbednosti skoro su iste onima od prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine kada je Srbija gostovala u Albaniji, a pomoć domaćim policajcima pružaju i agenti Mosada, koji su uz izraelski tim.



Izvor: Youtube

Utakmica "visokog rizika" Albanija - Izrael trebalo je da se igra u nedelju u Skadru, ali je pomerena za dan ranije i igraće se u Elbasanu, gradu oko 50 kilometara udaljenom od Tirane, zbog informacija da postoji mogućnost terorističkih napada.

Teroristička grupa od 15 ljudi uhapšena je u Albaniji, na Kosovu i u Makedoniji, zbog sumnji da su navodno planirali napad tokom meča.

U današnjem saopštenju policije se navodi da je na obezbeđivanju utakmice angažovano 2.000 policajaca.

Navijači će, kako se navodi, biti detaljno pretresani na ulazu, a vozačima se savetuje da koriste alternativne puteve od Tirane do Elbasana jer će saobraćaj biti ograničen.

Utakmica između Albanije i Izraela igra se sutra od 20.45 sati.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.