Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 14:36

Tim Hrvatske za biti ili ne biti duel s Rusijom: Povratak Lovrena i Juranovića, nema Petkovića, Rebića, Šimića...

Zlatko Dalić objavio spisak za kraj kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Rusija prva na tabeli sa dva boda više od Hrvatske, a s obzirom da ih u pretposlednjem kolu čekaju dueli sa Kiprom, odnosno Maltom, sva je prilika da će o direktnom putniku na Mundijal u Kataru odlučivati direktan okršaj dve najkvalitetnije ekipe u kvalifikacionoj Grupi H.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić stoga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je za poslednje dve utakmice zvao najbolje što ima, izuzev Anta Rebića sa kojim je odavno u sukobu. Nema ni Dinamovog napadača Bruna Petkovića, ali on je iz svih kombinacija otpao odmah posle razočaravajućeg Evropskog prvenstva. Ovog puta, Dalić nije zvao ni dvojicu supertalentovanih tinejdžera iz Salcburga: Luku Sučića i 18-godišnjeg Roka Šimića, koji je impresionirao igrajući za U21 selekciju, ali je procenjeno da je još zelen za A tim.

Zato su se u tim vratili Josip Juranović i Dejan Lovren, koji su poslednja okupljanja propustili zbog zdravstvenih razloga.

Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenji deo kvalifikacija i zaslužila je poverenje igrama, pristupom i zajedništvom. Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne zavisimo od drugih. Znamo da nas dve pobjede vode u Katar, to je naš cilj i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo”, rekao je Dalić.

Hrvatska je inače već obezbedila makar baraž za Mundijal, ali cilj je da se na smotru najboljih ode direktno iz kvalifikacija. Sa vezom u kojoj su Luka Modrić, Mareo Kovačić, Marcelo Brozović i Nikola Vlašić ništa nije nemoguće, pa ni da Rusija padne u Splitu.

TIM HRVATSKE ZA UTAKMICE SA MALTOM I RUSIJOM

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Taun), Ivo Grbić (Lil);

Odbrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rendžers), Duje Ćaleta-Car (Olimpik Marselj), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Marin Pongračić (Borusija Dortmund), Josip Stanišić (Bayern);

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Vest Hem), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Ajntraht Frankfurt);

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk Split);

Rezerve: Lovre Kalinić (Hajduk Split), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazanj), Antonio Mirko Čolak (Malme), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.