Težak poraz Srbije na Marakani, Belgija slavila sa 3:0

Izvor: Studio B, 13.Okt.2012, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak poraz Srbije na Marakani, Belgija slavila sa 3:0

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je na domaćem terenu od Belgije sa 3:0 (1:0) u kvalifikacionom meču A grupe za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine.

 Utakmica je odigrana pred oko 30.000 gledalaca, a sudili su Česi Pavel Kralovec, Martin Vilček i Antonjin Kordula.

 

    SRBIJA: Brkić, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Ignjovski, Mijailović, Tošić (Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 67’), Tadić (Lekić 81’), Marković, Đuričić (M. Šćepović 57’).

 

    BELGIJA: Kurtoa, Aldervireld, Vermalen, Kompani, Vertongen, Vitsel, De Bruin, Hazar (Mertens 56’), Čadli, DEmbele, Benteke.

 

    Strelci: Benteke (33), De Bruin (68), Miraljas (90)

 

    Žuti kartoni: Benteke, Vitsel (Belgija), Kolarov (Srbija).

 

    Srbija je  porazom napravila veliki korak unazad u borbi za odlazak na Mundijal u Brazilu. Ovo je, ujedno i najteži poraz Srbije od 2006. godine, otkako igra kao samostalna država. Ovim neuspehom izabranici Siniše Mihajlovića doveli su sebe u situaciju da im već sledećeg utorka meč u Skoplju bude jedan od odlučujućih u kvalifikacijama.

 

    Iako su srpski igrači u najavi utakmice najavljivali pobedu, pa čak i reprizu "šestice" protiv Velsa od prošlog meseca, stvari su na kraju stajale potpuno drugačije. Na kraju su zasluženo doživeli i da im publika zviždi sa tribina.

 

    Osim "bljesaka" na početku oba poluvremena, kada su pritisli Belgiju i zapretili nekoliko puta, srpski fudbaleri su imali mnogo problema da pariraju rivalu. Gostujući fudbaleri su u većini situacija rutinski pronalazili rešenja, kako u odbrani, tako i u napadu, a imali su, pored ova dva, prilike da postignu još neki pogodak.

 

    Vrata pobede Belgijancima je odškrinuo Kristijan Benteke, koji je u 34. Minutu iskoristio asistenciju Kevina de Bruina i glavom savladao drugog najboljeg srpskog golmana Željka Brkića. Pobedu gostiju potvrdio je odlični De Bruin koji je odlično istrčao kontranapad i u maniru prekaljenih "devetki" zatresao mrežu.

 

    Tačku na tužnu i kišnu beogradsku noć stavio je Kevin Miraljas posle asistencije Jana Vertongena u poslednjem minutu.

 

    Najbolje prilike za Srbiju propustili su Milan Biševac u prvom i debitant Marko Šćepović u drugom poluvremenu. U prvoj situaciji Biševac je gađao preko gola, dok je talentovani Tibo Kurtoa odbranio šut Šćepovića. Jedan od igrača koji su večeras poprilično razočarao bio je Zoran Tošić koji je propustio tri veoma solidne šanse da donese vođstvo Srbiji.

 

    Selektor Mihajlović je pokušao uvođenjem još jednog debitanta Alena Stevanovića i Dejana Lekića da prodrma i osveži napad, ali oni na kraju nisu predstavljali ozbiljniju opasnost za belgijski gol.

 

    U sledećoj utakmici selekcija Srbije igra 16. oktobra protiv Makedonije u Skoplju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Marko Pantelić: Glavu gore, Momci!

Izvor: Kurir, 14.Okt.2012, 07:00

Golgeter Olimpijakosa traži strpljenje od navijača za svoje naslednike u dresu srpske fudbalske reprezentacije..Pantin savet...Bivši reprezentativac Marko Pantelić traži od navijača strpljenje za svoje naslednike u nacionalnom dresu Srbije, a kritičarima postavlja pitanje - ko je to zaslužio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.