Terzić uoči SP: Odlučivaće nijanse

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić uoči SP: Odlučivaće nijanse

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je da najmanje 10 ekipa pretenduje na medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Italiji i da je teško reći da li je njegov tim u najužem krugu.

- Ambicije su da pobedimo u svakoj utakmici i sve ćemo učiniti da tako bude. Postoji bar deset ekipa koje pretenduju na medalje i teško je reći da li smo u najužem krugu. Ima deset ekipa koje su skoro podjednakog kvaliteta, odlučivaće nijanse. Ekipe koje ne budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << odustajale ni za jedan poen imaće najveće šanse da prođu u završnicu - rekao je Terzić, prenosi Beta.

Na Svetskom prvenstvu u Italiji, od 23. septembra do 12. oktobra, odbojkašice Srbije će igrati u Grupi B u Trstu sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom. Prva utakmica na programu je 23. septembra protiv Turske od 17 časova, u drugom kolu, dan kasnije, Srbija će igrati protiv Bugarske od 20 časova, a u trećem kolu, 25. septembra, protiv Kameruna od 17 časova.

Posle slobodnog dana, Srbija će u četvrtom kolu, 27. Septembra igrati protiv Kanade od 17 časova, a u poslednjem kolu, dan kasnije od 20 časova protiv Brazila. Plasman u drugu fazu takmičenj izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe. Terzić će sutra pre podne saopštiti konačan spisak igračica za Svetsko prvenstvo.

- Dobra je situacija u ekipi, sve igračice su zdrave, nemamo problema, a što se tiče treninga, konkurencija je ove godine možda jača nego prethodnih godina. Treninzi su na visokom nivou, posle Gran prija i to daje pozitivnu atmosferu i razmišljanje da možemo dobro da odigramo na Svetskom prvenstvu. Ostalo je da popravimo neke sitnice kako bismo doveli igru na najviši nivo - rekao je Terzić.

- Prve utakmice su najteže i veoma važne, ali s druge strane, ništa nije završeno ako se izgube. Nema pravila, ali više volim da na početku igramo jake utakmice, to je pravi način da se uđe na pravi način u takmičenje. Postepeno dizanje forme može da bude mač sa dve oštrice - dodao je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije će u sredu otputovati u Maribor, gde će igrati pripremne utakmice sa Hrvatskom i Dominikanskom Republikom. Reprezentativka Srbije Maja Ognjenović rekla je da se nada medalji.

- Svi nestrpljivo iščekujemo polazak, pa makar i na prijateljske utakmice. Naša forma se polako penje, biće na vrhuncu kada je to najpotrebnije. Zdrave smo, čekamo spisak da znamo kojih 14 igračica putuje na turnir - rekla je ona.

- Nikada nisam volela da prognoziram, ali očekivanja svakog sportiste su najviša i svi sanjaju medalju na Svetskom prvenstvu. Mi smo našu osvojile pre osam godina, pa mislim da je sada idealno vreme da osvojimo i drugu, tome se nadam - dodala je Ognjenović.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da očekuje da će njena ekipa popraviti igru u odnosu na nastupe u Gran priju i da ne treba obećavati medalju.

- Nestrpljive smo da počne Svetsko prvenstvo, celo leto se spremamo za ovo takmičenje. Nadam se da ćemo popraviti igru u odnosnu na partije koje smo pružale na Gran priju, a ako igramo na našem nivou sigurno je da su nam dometi veliki. Ne bi trebalo obećavati medalje i visoke plasmane, idemo od utakmice do utakmice, sa ciljem da podižemo formu - rekla je Ćebić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.