Terzić: Meč protiv Kanade je priprema za Brazil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Meč protiv Kanade je priprema za Brazil

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da će meč protiv Kanade iskoristiti kao pripremu za utakmicu sa Brazilom, koja bi mogla da odluči o prvom mestu u grupi B.

Na Svetskom prvenstvu u Italiji danas je slobodan dan, a Srbija će meč protiv Kanade odigrati u subotu od 17 sati.

"Večeras imamo pripremu za Kanadu i moramo da napravimo dobru atmosferu za tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utakmicu. Potrebna nam je pobeda, ali i da posle praktično dva dana odigramo dobru utakmicu kao pripremu za ono što sledi, a to je selekcije Brazila", rekao je Terzić.

On je dodao da Srbija ima kvalitetniji tim od Kanade, ali da to mora da dokaže na terenu.

"Kanada je ekipa koju možemo da pobedimo ako budemo igrali na prepoznatljivom nivou, ne samo tehnički i taktički, već i motivaciono. U suprotnom bićemo u problemu. Ne bismo smeli sebi to da dozvolimo, jer ovo je Svetsko prvenstvo i svaka utakmica i poen su izuzetno važni", poručio je Terzić.

Primač servisa Brižitka Molnar očekuje snažan otpor Kanade, jer Srbija u tom meču ima ulogu favorita.

"Kanada nije naivna ekipa, igrali smo na prethodnim tamičenjima. Moramo da odigramo punom snagom, ako damo sve od sebe, rezultat neće izostati. Sa ovakvom igrom možemo da se nosimo sa svima, pa čak i sa reprezentacijom Brazila", rekla je Molnar.

Nastup srpskih odbojkašica na SP u Italiji obeležila je i mlada Tijana Bošković, koja se odlično uklopila u seniorski tim.

"Srećna sam što sam na prvenstvu sveta, osećaj je fenomenalan, jer ovde učestvuju najbolji igrači. Kanada je kvlitetan protivnik, ne sme da bude opuštanja, moramo maksimalno skoncetrisano da uđemo u taj meč. Ako ih pobedimo imaćemo četiri pobede i naredni meč protiv Brazila će odlučivati o prvom mestu u grupi", rekla je 17 - godišnja odbojkašica.

Srbija se trenutno nalazi na drugom mestu na tebali sa osam bodova, devet ima Brazil, Turska je sakupila četiri, Bugarska i Kanada po tri, dok je na začelju Kamerun bez osvojenih bodova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.