Tepić o SP: Bio je to pad forme

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić o SP: Bio je to pad forme

Milenko Tepić nije prikazao najbolje što ume na Svetskom prvenstvu u Turskoj, toga je i sam svestan.
Od njega se puno očekivalo, ali nije ispunio očekivanja, a kako i sam kaže, ne isplati mu se da žali nego da radi još više kako bi iznova došao do prepoznatljivog ritma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
- Postoje stvari koje se teško objašnjavaju. Jedna od takvih je i moj učinak na SP. Jednostavno rečeno to je bio trenutan pad forme. Znam da se od mene očekivalo više od onoga što sam pružio, ali za takav nastup ne postoji konkretan razlog. Sa 23 godine sam zadovoljan kako mi teku sezone i da nisam imao problema sa ozbiljnim povredama, a sve drugo se može nadoknaditi. Uostalom Srbija je kao ekipa napravila dobar rezultat i to je valjda najvažnije - jasan je Milenko Tepić.
Između Svetskog prvenstva i priključenja Panatinaikosu bek „zelenih” imao je samo sedam dana odmora.
- Proveo sam to vreme na relaciji Novi Sad - Beograd. Odmorio sam koliko sam mogao za tih nedelju dana. Pred nama je naporna i veoma odgovorna sezona u kojoj želimo da uradimo mnogo više nego predhodne, pa je bilo logično da se timu priključim na pripremama što pre. Našao sam se sa ekipom na Zlatiboru, što znači da sem tek danas, posle dugo vremena, prvi put stigao u Atinu.
Neće se Tepić dugo zadržati u Atini.
- Na proputovanju sam kroz Atinu. Tu sam samo do petka, kada putujemo u Moskvu na turnir gde ćemo odigrati jake kontrolne utakmice sa domaćinom CSKA, Partizanom i Žalgirisom. Poenta je da se što bolje uigramo kako bi smo spremni dočekali početak sezone.
S obzirom na činjenicu da je zbog povrede skočnog zgloba propustio dve pripremne utakmice u Srbiji Milenko Tepić nije zabrinut.
- Nije nikakva ozbiljna povreda, samo moram da mirujem kako bi otok što pre splaso. Biću dobro već za dva, tri dana i nema sumnje da ću biti spreman za turnir u Moskvi.
U ovom trenutku sa jedne strane ljubitelji košarke se „brinu” da li će kapiten zlatne generacije rođene 1987. godine uspeti da se vrati na puteve stare slave... Mnogi polemišu o tome da li će ga trener Željko Obradović forsirati na „trojici” ili će ga vratiti na „keca”, odnosno „dvojku”...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.