TURSKIM KOŠARKAŠIMA PO MILION DOLARA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKIM KOŠARKAŠIMA PO MILION DOLARA

ISTANBUL - Turski košarkaši koji su osvojili srebrenu medalju na Svetskom prvenstvu dobiće po milion i po lira, odnosno po milion dolara.

"Ponosni smo na vas", poručio je članovima nacionalnog tima premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je odrešio kesu i bogato nagradio sve košarkaše i selektora Bogdana Tanjević, koji su napravi ovaj istorijski uspeh. Kako je saopšteno, vlada je odvojila ukupno 28 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << lira za igrače i članove stručnog štaba. Pored toga, oni će dobiti i određeni broj zlatnika.

U Turskoj je košarka na trenutak sve potisnula u drugi plan, pa čak i rezultat referenduma o ustavnim promenama koje su u nedelju u mnogo čemu predodredile dalju političku sudbinu zemlje. Iako je prvenstvo završeno pre dva dana, "12 divova" izazivaju oduševljenje gde god da se pojave, oni su nacionalni heroji.

"Hvala vam divovi, vi ste učinili da živimo u snu iz koga još ne želimo da se probudimo", piše visokotiražni Hurijet preko cele strane. Mediji do neba veličaju i selektora Tanjevića, koji je na trenutak zanemario i lekarske tretmane, samo da bi doveo tim do istorijskog uspeha.

"Mi smo igrali i za njega", kažu košarkaši, uz nadu da će Tanjević predvoditi tursku reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski košarkaši dobijaju po milion dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2010

ISTANBUL -..Turski košarkaši koji su osvojili srebrenu medalju na svetskom prvenstvu dobiće po milion i po lira, odnosno po milion dolara..."Ponosni smo na vas", poručio je članovima nacionalnog tima premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je odrešio kesu i bogato nagradio sve košarkaše i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Turci postali milioneri

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2010

Turska Vlada održala obećanje i izdašno nagradila uspeh svojih reprezentativaca na proteklom Svetskom prvenstvu, pa su najbolji košarkaši Turske na čelu sa selektorom Tanjevićem bogatiji za po - milion dolara!

Nastavak na Sportske.net...

Turskim košarkašima po milion dolara

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2010, 06:35

Košarkaši reprezentacije Turske, koji su osvojili srebrenu medalju na tek završenom Svetskom prvenstvu, dobili su od države obećane nagrade od po milion dolara..."Ponosni smo na vas", poručio je članovima nacionalnog tima premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je odrešio kesu i bogato nagradio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.