TUGA: Preminuo slavni škotski selektor

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 19:13

TUGA: Preminuo slavni škotski selektor

Posle njega niko nije uspeo da ih odvede na Mundijal.

Fudbalski svet pogodila je vest koja je stigla iz Škotske. Slavni trener Krejg Braun preminuo je u 83. godini.

Bio je selektor sa najdužim stažom u istoriji svoje zemlje, vodio je Škotlanđane u periodu od 1993. do 2001. godine. Škoti su u tom periodu obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 1996. i Mundijal 1998. godine.

Poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << angažman u bogatoj trenerskoj karijeri imao je od 2010. do 2013. godine, kada je bio menadžer Aberdina.

Prethodno je vodio Klajd, mladu reprezentaciju Škotske, Preston i Madervel. Kao igrač je nastupao za Koltnes, Dandi, sa kojim je bio i šampoin, i Folkirk.

“When you think back of all the people who have been kind to you, all the good times you’ve had and the privileges you’ve enjoyed through football... I just can’t thank people enough for the kindness and the enjoyment I’ve had in the game.”

Craig Brown, 1940 – 2023 pic.twitter.com/8aSaDFZJDT

— Scotland National Team (@ScotlandNT) June 26, 2023

Bio je poslednji selektor koji je vodio reprezentaciju Škotske na Svetskom prvenstvu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.