Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu obara rekord po broju učesnika

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 14:00

Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu obara rekord po broju učesnika

Seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju, koje je na programu od 16. do 24. septembra Beogradu, okupiće rekordan broj učesnika, saopštio je danas RSS.

U saopštenju se navodi da će se u Beogradskoj areni za medalje i norme za Olimpijske igre u Parizu boriti 1.032 rvača.

SP u Beogradu će ući u anale svetskog rvanja po masovnosti.

Na SP će se takmičiti 387 boraca u grčko-rimskom stilu i 354 rvača slobodnim stilom. U ženskoj konkurenciji učestvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 291. takmičarka.



"Ovom broju treba dodati još 513 trenera i 78 sudija, a uz predstavnike rvačkih saveza zemalja učesnica, članove svetske i evropske rvačke federacije kao i nezaobilazno medicinsko osoblje dolazimo do broja od 2.120 gostiju",
izjavio je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić, preneo je RSS.

"Ušli smo u završnu fazu priprema organizacije ovog velikog takmičenja. Imamo značajno iskustvo od prošle godine i nema sumnje da ćemo ispuniti sve najviše standarde. Od četvrtog septembra krećemo sa montažom svih neophodnih elemenata u Beogradskoj areni kako bismo na vreme ispunili sve zahteve Svetske rvačke federacije", konstatovao je Jelić.

Iz RSS su najavili da će svečano otvaranje SP biti 16. septembra od 18.30 časova u okviru koga će specijalan nastup imati Marija Šerifović.

U toku je prodaja ulaznica za svečano otvaranje SP, a rezervacija karata se vrši na sajtu. Ulaznice se mogu kupiti i na blagajni stadiona Partizan u Humskoj 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.