Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: Amerikanci slomili Iran za osminu finala, Englezima britanski derbi

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 23:53

Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: Amerikanci slomili Iran za osminu finala, Englezima britanski derbi

Današnjim plasmanom u nokaut fazu, ova generacija Senegala imaće priliku da ponovi ili čak nadmaši uspeh generacije iz 2002, koja je stigla do četvrtfinala.

Fudbaleri Senegala igraće u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u dinamičnoj utakmici sa 2:1 savladali Ekvador, direktnog konkurenta za drugo mesto u A grupi.

Prvo mesto u ovoj grupi pripalo je Holandiji koja je pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćina Katar sa 2:0.

U preostale dve utakmice dana, večeras od 20 sati u B grupi sastaju se Vels - Engleska i Iran - Amerika.

Holandija je bez većih problema opravdala ulogu favorita u duelu sa domaćinom Katarom koji je debi na svetskim prvenstvima završio bez osvojenog boda.

Ekipa selektora Luja van Gala je povela u 26. minutu pogotkom Kodija Gakpa, a Holanđani su i u nastavku utakmice, čini se, igrali taman koliko im je trebalo da ne ispuste prednost.

U 49. minutu, posle loše reakcije odbrane Katara, najbolje se na petercu snašao vezista Holandije Frenk de Jong i nije mu bilo teško da ćušne lopu u praznu mrežu.

Postigle su "Lale" i treći pogodak, ali je on poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda u kojem se našao strelac Stiven Berghuis. Click here to see the BBC interactive

Pogledajte video

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Navijači Srbije masovno uzimaju privatne časove matematike

Izvor: Njuz.net, 30.Nov.2022, 15:41

SRBIJA, 30. novembar 2022, (Njuz) – Navijači reprezentacije Srbije masovno se prijavljuju za privatne časove matematike kako bi izračunali da li srpska ekipa i pod kojim okolnostima prolazi u osminu finala Svetskog prvenstva.. Nakon što je reprezentacija remizirala u meču sa Kamerunom, stvari...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.