Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski rekord Katinke Hošu

Mađarska plivačica Katinka Hošu osvojila je zlatnu medalju na 100 metara leđnim stilom na Svetskom prvenstvu u malim bazenim u Dohi, u Kataru. Ona je stazu preplivala za 55 sekundi i tri stotinke i tako oborila svetski rekord koji je od 2009. godine bio u vlasništvu Japanke Šiko Sakai.

Srebrnu medalju osvojila je Australijanka Emili Sibom (55,31 sekunde), dok je bronza pripala Darjna Zevina iz Ukrajine (55,54). Hošu je juče izgubila u dva finala u Dohi, tako da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najbolja plivačica sveta za ovu godinu već našla na meti kritičara.

"Bila sam blizu obaranja ovog rekorda tri puta i veoma sam uzbuđena što sam konačno uspela. Nisam ovde da bih bilo šta dokazivala. Marija (Belmonte Garsija) je bila bolja od mene u sredu, zato je i pobedila u obe trke", rekla je Mađarica.

Pored rekorda Katinke Hošu, na Svetskom prvenstvu u Dohi su oborena još dva.

Južnoafrički plivač Čad Le Kros osvojio je zlatnu medalju na 100 metara delfin stilom uz novi svetski rekord - 48 sekundi ii 44 stotinki. Najbolje vreme na svetu postavila je muška štafeta Rusije u disciplini četiri puta 50 metara mešovitom stilom.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.