Svet u šoku! Poraz Bolta u finalu Svetskog prvenstva! (foto)

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet u šoku! Poraz Bolta u finalu Svetskog prvenstva! (foto)

Oči čitavog sportskog sveta večeras su bile uprte ka Londonu, gde je održana finalna trka na 100 metara na Svetskom prvenstvu.

Svi su večeras očekivali veličanstvan oproštaj najboljeg sprintera svih vremena, ali Džastin Getlin je ''ukrao šou''!

Amerikanac je na kraju trijumfovao i rezultatom 9.92 sekunde postao novi prvak sveta u najatraktivnijoj sprinterskoj disciplini.

Bolt je na kraju završio tek kao treći (9.95), pošto je ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << njega stigao i drugi Amerikanac Kris Kolmen (9.94), koji je bio brži od njega i u polufinalu.

Ipak, Bolt je i pored oproštaja od titule svetskog prvaka zaradio ovacije čitavog stadiona posle finalne trke, a Getlin je, kao i sinoć ''počašćen'' brojnim zvižducima i iako je trijumfovao, ostao je potpuno u drugom planu

Posebne emocije donela je ova trka svim navijačima sjajnog Jamajčanina, koji je pre ovog prvenstva najavio oproštaj od profesionalnog bavljenja atletikom.

Pamtiće se njegove brojne titule na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju, ali pre svega svetski rekord od 9.58 sekundi koji će dugo ostati na snazi.

Na aktuelnom takmičenju u Londonu trebalo da ga vidimo još u štafeti 4x100. Ta trka trebalo bi da bude njegov definitivan oproštaj.

--

The men's 100m world champion is Justin Gatlin#IAAFworlds pic.twitter.com/MTrBt4aGrQ

— IAAF (@iaaforg) August 5, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.