Svet je naš  himna SP u Brazilu

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svet je naš" " himna SP u Brazilu

Zvanična himna Svetskog prvenstva u Brazilu nosiće ime "The World is Ours" (Svet je naš), čiji izvođač je Dejvid Kori.

Kori, pevač američko-brazilskog porekla, izabran je za Coca-Cola muzičkog ambasadora za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 12. juna do 13. jula. On će zajedno sa poznatom perkusionistička grupa Monobloko iz Rija približiti Brazil svetu i svet Brazilu himnom šampionata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Snimljena u Riju, himna predstavlja kombinaciju energije i raznolikosti brazilskih ritmova od sambe, preko bejl fanka do tehnobrege, koja na savršen način ističe ideju Svetskog prvenstva. Tekst govori o zajedništvu i otkriću, proslavljanju muzike i života, uz moćnu i veselu melodiju“, stoji u saopštenju.

Kori ima zanimljiv put ka ostvarenju snova, koja je inspirativna i neobična – od favela u jednoj od najsiromašnijih oblasti Brazila do izbora za ambasadora Coca-Cole u njenoj kampanji za Svetsko prvenstvo 2014.

,,Prvi stihovi: ’Trči kao da si rođen da letiš, živi kao da nikad nećeš umreti’, govore o meni i svim onim stvarima koje sam prošao. Sve moje borbe izlaze iz mene kada pevam ovu pesmu. I osećam kao da svi mogu da osete kroz šta sam prošao. Bol, ali i radost postojanja i ljubav prema onome ko ste“, istakao je Kori.

Reči i melodiju su napisali Rok Mafija, tekstopisci koji su tokom poslednje decenije postali jedan od najuspešnijih timova koji se bave pisanjem pesama i produkcijom. Sarađivali su sa zvezdama kao što su Wyclef, Miley Cyrus i Demi Lovato, uz prodaju od preko 110 miliona albuma širom sveta.

Na našem sajtu možete da pronađete specijal 'Odbrojavanje' posvećen Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUNDIJAL DOBIO JOŠ JEDNU HIMNU: Poslušajte numeru Svet je naš

Izvor: Kurir, 20.Mar.2014

Numeru The world is ours (Svet je naš) zajedno su u Rio de Žaneiru snimlli Dejvid Kori i grupa Monobloko..RIO DE ŽANEIRO - Pevač Dejvid Kori i svetski poznata perkusionistička grupa Monobloko iz Rio de Žaneiro izvode zvaničnu "Koka-Kola himnu" Svetskog prvenstva u fudbalu 2014..."Numera 'The world...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.