Svečano otvoreno SP u Budimpešti FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 18:51

Svečano otvoreno SP u Budimpešti FOTO/VIDEO

Svečanom ceremonijom na Nacionalnom atletskom centru u Budimpešti otvoreno je Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvenstvo u atletici je najveći sportski događaj na svetu u ove godine, a na njemu će učestovati 2.000 sportista iz više od 200 zemalja.

Iako SP u atletici nema tradicionalnu ceremoniju otvaranja poput Olimpijskih igara i drugih velikih sportskih događaja, domaćin Mađarska je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dala sebi priliku da još jednom oduševi planetu kao organizator, jer je više od 300 ljudi radilo mesecima na preformansu otvaranja takmičenja.

Na otvranju su se obratitli predednica Mađarska Katalin Novak i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou, a nakon toga je usledio muzičko-scenski deo, čije je finale bilo izlazak maskote takmičenja.

Ovčica po imenu Juhu izašla je na stazu za sprint i pozdravila prisutnu publiku na tribinama.

SP traje do 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.