Svečani doček veslača Mačkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani doček veslača Mačkovića

Nakon osvojene bronzane medalje na svetskom prvenstvu u veslanju u Plovdivu, Martin Mačković stigao je u rodnu Suboticu. Veslački klub Palić povodom još jednog uspeha ovog mladog veslača priredio je prigodnu svečanost.

Kolekciji odličija, mlada nada domaćeg veslanja Martin Mačković dodao je još jednu bronzu. U dvojcu bez kormilara, zajedno sa Viktorom Pivačem iz beogradskog Grafičara, Martin je ove godine osvojio svetsku bronzu. Ovo je četvrto svetsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za mlađe juniore sa kojeg se ovaj dvojac vraća s medaljama oko vrata, a prošle godine doneli su zlato iz Roterdama.

"Sveukupno, ja sam stvarno zadovoljan. Dobar je rezultat svakako. Konkurencija je bila jača nego prošle godine. I mi smo bili brži nego prošle godine i pretprošle, ali je konkurencija bila jača", utisak je Mačkovića po povratku u rodnu Suboticu.

Pred Martinom je poslednja godina studija na Univerzitetu Berkli u Sjedinjenim Američkim Državama, sa kojima je u osmercu takođe osvojio prvenstvo, po težini i značaju možda i veće od svetskog. Takođe, pred njim su izazovi i u seniorskoj konkurenciji bez ograničenja.

"Mislim da možemo stvarno ravnopravno da se borimo ovde u Srbiji sa sadašnjim seniorima, a možemo i na svetskoj sceni da se borimo za finale A. Mislim da možda još nije realno da uzimamo medalje sledeće godine odmah u nekoj disciplini na Svetskom, ali možemo sigurno da se borimo za finale", optimista je ovaj mladi veslač.

Martinove medalje inspiracija su za mlade naraštaje Veslačkog kluba Palić. U čamcima koji oni sada voze svoju karijeru je Mačković počeo pre desetak godina.

"Mi se nadamo da će i Grad i Pokrajina i Republika imati više sluha i za ovakve male klubove kao što je Veslački klub Palić, a koji postiže ovakve izuzetno velike rezultate koje postiže Martin Mačković", kaže generalni sekretar VK Palić Vladimir Antić.

Osim kluba, Mačkoviću su novi uspeh čestitali i predstavnici Grada Subotice, Veslačkih saveza, Narodne Skupštine i Martinovi sponzori.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.