Švajcarsko prokletstvo

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 16:37

Švajcarsko prokletstvo

U poslednjoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva reprezentacija Švajcarske doživela je debakl i drugi najteži poraz na šampionatu.

Tim Murata Jakina deklasiran je od strane Portugala rezultatom 6:1 što je najveća pobeda na šampionatu nakon trijumfa Španije nad Kostarikom od 7:0.

Švajcarska odbrana i vezni red, inače najjači aduti ove selekcije, nisu imali rešenja za brzonoge i vešte portugalske asove na čelu sa Gonsalo Ramosom koji je bio trostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strelac na utakmici.

Nakon utakmice ofanzivni vezista Đerdan Šaćiri izjavio je da je njegov tim dužan da se izvini celokupnoj naciji za lošu igru na stadionu Lusail, dok je Jan Zomer konstatovao da tim nije pokazao mentalitet.

Ovim porazom Švajcarci su se po treći put zaredom oprostili od Svetskog prvenstva u osmini finala.

Pre susreta sa Portugalom, na prethodnim šampionatima kobni su bili Švedska (2018) i Argentina (2014) a u bližoj fudbalskoj istoriji pamte se takođe ispadanja Švajcarske u osmini finala od Ukrajine (2006), odnosno Španije (1994).

Tim koji je rame uz rame po ovoj statistici je Meksiko koje prati prokletstvo ispadanja u osmini finala.

Naime, Meksikanci su od 1994. do ovog svetskog prvenstva svaki put ispadali u osmini finala (sedam prvenstava zaredom), a crni niz su prekinuli sad u Kataru još gorim učinkom, odnosno ispadanjem u grupi.

Švajcarski fudbalski savez i stručni štab očekuje puno posla i reorganizacija tima kako bi prevazišli sad već istorijsku prepreku zvanu osmina finala Svetskog prvenstva.

A čeka ih smena generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.