Sušić: Bešić može zaustaviti Mesija

Izvor: B92, 05.Maj.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušić: Bešić može zaustaviti Mesija

Selektor BiH Safet Sušić rekao je da zna da su mnogi igrači razočarani što nisu na njegovom spisku za Mundijal, ali ističe da su tih 24 najbolji što BiH ima.

Sušić nije previše iznenadio sa svojim spiskom koji predvode najveće zvezde Edin Džeko, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Asmir Begović...

"Znam da ima razočaranih i onih koji se ne slažu sa mojim mišljenjem, ali ja sam taj koji odlučuje koji su naši najbolji igrači i meni je savest čista", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sušić.

Međutim, Sušić ima pravo do 13. maja da doda još šest imena spisku igrača koji će konkurisati za put u Brazil.

"Imam još desetak kandidata, videćemo. To će biti igrači na koje se treba računati u budućnosti", dodao je Sušić.

Bosna i Hercegovina se nalazi u F grupi na Svetskom prvenstvu u Brazilu sa Nigerijom, Argentinom i Iranom.

"Idemo prvi put na Svetsko prvenstvo i ko zna kad ćemo opet to uraditi. Ova generacija je odvela ovu zemlju na SP. Ostaće zapisano da je ta ekipa i stručni štab to uradili. Meni je cilj kad sve ovo jednom prođe, kad sretnem te momke, da popijemo kafu, a ne da okrećemo glave jedni od drugih", rekao je Sušić.

Pape u Brazil, na prvi Mundijal u istoriji BiH, vodi samo dvojicu klasičnih napadača (Džeko i Ibišević), ali planira da na toj poziciji koristi Senijada Ibričića i Izeta Hajrovića.

"Naš cilj je prolazak u drugi krug. Da li ćemo ga ostvariti, to je druga stvar. ne verujem da su Nigerija i Iran u ovom trenutku bolje reprezentacije. S pravom se nadam da se možemo naći među 16 najboljih reprezentacija", istakao je selektor BiH.

"Zmajevi" će se okupiti 15. maja u Sarajevu, a pripreme će imati u Sarajevu, u Hrasnici, Grbavici i na Koševu.

"Bilo je kombinacija da se ide u Austriju ili Mađarsku. Međutim, ja sam bio za to da se ostane ovde, da budemo vama (novinarima) na raspolaganju", rekao je Sušić.

Sušić je oduševljen Muhamedom Bešićem koji je jedini mladi reprezentativac koji je na spisku, a nije zvao igrače koji su bili u reprezentaciji, ali koji nemaju tim.

"Bešić je jedini igrač koji može da zaustavi Lionela Mesija. Nisam s njim imao nikakvih problema, igra fenomenalno u Mađarskoj. Dobar je momak i mislim da ima svetlu budućnost kada je u pitanju reprezentacija. Zahirović i Stevanović su dobri fudbaleri i verovatno će se računati na njih u budućnosti. Ali, ne igraju u svojim klubovima i to je razlog zbog kojeg sam ih izostavio sa spiska", zaključio je Pape.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sušić: Bešić može zaustaviti Mesija

Izvor: B92, 05.Maj.2014

Selektor BiH Safet Sušić rekao je da zna da su mnogi igrači razočarani što nisu na njegovom spisku za Mundijal, ali ističe da su tih 24 najbolji što BiH ima...Sušić nije previše iznenadio sa svojim spiskom koji predvode najveće zvezde Edin Džeko, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Asmir Begović...."Znam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.