Sudije će objašnjavati VAR odluke

Izvor: B92, 19.Jan.2023, 00:27

Sudije će objašnjavati VAR odluke

Sudije će na predstojećem Svetskom klupskom prvenstvu u Maroku objašnjavati publici razloge donetih odluka do kojih su došli pomoću VAR sistema.

Jedna od velikih frustracija oko VAR-a posebno među navijačima na tribinama, bio je nedostatak komunikacije o tome kako je odluka doneta.

Zato je IFAB, zadužen za promenu fudbalskih pravila, na današnjem sastanku odobrio probni sistem tokom kojeg će arbitri javno navijačima objašnjavati donete odluke.

Član >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravnog odbora IFAB i izvršni direktor Fudbalskog saveza Engleske (FA) Mark Bulingem je pojasnio da će komunikacija izmedju sudije na terenu i VAR sobe ostati tajna, ali da će odluka koju su doneli biti preneta publici tokom utakmica u Maroku.

"Mislimo da je to važno u smislu transparentnosti, pre svega za publiku na stadionu, koja trenutno ne dobija dovoljno informacija o tome šta se dešava sa odlukama", rekao je on, prenosi Skaj sport.

Ako probni period bude uspešan, ovo pravilo bi moglo da se proširi i na druga takmičenja Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) kasnije tokom godine, uključujući i Svetsko prvenstvo za žene, naveo IFAB, zadužen za promenu fudbalskih pravila.

Svetsko klupsko prvenstvo održaće se od 1. do 11. februara u Maroku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.