Strahinja Bunčić ispao u trećoj rundi, brat i sestra iz Japana postali svetski prvaci

Izvor: RTS, 21.Sep.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strahinja Bunčić ispao u trećoj rundi, brat i sestra iz Japana postali svetski prvaci

Drugog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u džudu Srbiju je predstavljao mladi Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kilograma, a takmičenje je završio u trećem kolu.
Bunčić je bio slobodan u prvoj rundi, a do svoje prve pobede na svetskim prvenstvima za seniore došao je posle borbe sa Belorusom Minkovom. Strahinja je sjajno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radio ceo meč i u produžetku je osvojio vazari za plasman u treću rundu.

Ipak, Bunčić je završio takmičenje već u sledećoj borbi. Zaustavio ga je 10 godina stariji Pavel Petrikov iz Češke. Srpski borac je bio ravnopravan sve do produžetka. Petrikov je ubrzo iskoristio svoj momenat i nožnom tehnikom bacio Bunčića na leđa. Posle borbe naš džudista nije bio mnogo razočaran.
"Moj cilj je Prvenstvo Evrope za takmičare do 23 godine. Sve ostalo su usputne stanice na kojima se borim bez nekog opterećenja. Uzeo sam bodove za rang listu i zadovoljan sam nastupom u Bakuu. Jedva čekam da se vratim kući i da vidim svoju ženu i dete koje sam dobio pre 10 dana", sa osmehom je završio Strahinja Bunčić.
Nesvakidašnji trenutak je obeližio drugi dan Svetskog prvenstva jer su brat i sestra iz Japana postali svetski šampioni. U ženskoj kategoriji do 52 kilograma zlato je osvojila 18-godišnja Uta Abe. Pobedila je u finalu sunarodnicu Ai Šišime.
Utin stariji brat Hifumi Abe i ove godine je pokazao svoje ogromno umeće na tatamiju. On je u kategoriji do 66 kilograma odbranio titulu svetskog šampiona pošto je u finalu savladao Kazahstanca Jerlana Serikžanova.
Ono što je zanimljivo, oboje su u borbi za zlato bacili na leđa protivnike upotrebivši istu tehniku poznatu kao uči mata.
Trećeg dana prvenstva Jovana Rogić nosiće kimono sa grbom Srbije i boriće se u kategoriji do 57 kilograma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bunčić eliminisan sa SP u džudou

Izvor: B92, 21.Sep.2018

Srpski džudista Strahinja Bunčić završio je takmičenje u kategoriji do 66 kilograma na Svetskom prvenstvu u Bakuu...On je poražen u trećoj rundi od Čeha Pavela Petrikova...Bunčić je u prvoj rundi bio slobodan, da bi u drugoj borbi bio bolji od Belorusa Dmitra Minkova. To je ujedno bila prva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.