Stojković: Srbija je u teškoj grupi

Izvor: RTS, 08.Jan.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Srbija je u teškoj grupi

Bivši predsednik FS Srbije i Crne Gore Dragan Stojković ocenio je da je reprezentacija Srbije svrstana u tešku grupu na prvenstvu sveta u Južnoj Africi, izrazivši uverenje da je ipak sposobna da se probije u drugi krug takmičenja.

Aktuelni trener japanske Nagoje smatra da su najbolji srpski fudbaleri tokom kvalifikacija za Mondijal dokazali kvalitet i ispoljili jak karakter.

"Grupa je izuzetno teška. Nemci možda nemaju kvalitetan sastav kao ranijih godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali to nije merilo, jer su oni na svakom takmičenju u vrhu. S druge strane, Gana je jedna od najboljih afričkih ekipa, a nipošto ne treba potceniti Australiju, koja sada igra veoma dobar fudbal. Verujem, međutim, da će naša reprezentacija smoći snage da se probije u drugi krug, a posle je sve moguće", izjavio je Stojković danas u Beogradu prilikom posete našem nacionalnom savezu.

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde i istaknuti državni reprezentativac dodao je da je u ostvarivanju sjajnih rezultata srpskih fudbalera nemerljiva uloga selektora Radomira Antića.

"Bilo je i teških trenutaka u kvalifikacijama, ali su momci dokazali da vrede i više nego zasluženo su izborili direktan plasman na Mondijal. Sada je neophodno zadržati odličnu atmosferu u ekipi i rezultati ne bi trebalo da izostanu. Verujem da ovi igrači mogu još mnogo da postignu", rekao je Stojković, navodeći da su i Japanci posvetili značajnu pažnju uspehu srpske reprezentacije, pa tvrde da bi mogla da bude i potencijalno iznenađenje u Južnoj Africi.

"Prezadovoljan sam u Nagoji i ne razmišljam o odlasku, iako sam imao ponuda iz Evrope. Smatram da Nagoja igra najlepši fudbal u Japanu. Dospeli smo do polufinala Azijske lige šampiona i igrali u finalu Kupa cara, a prošle sezone se do poslednjeg kola borili za titulu", naveo je Stojković, koji je i dalje veoma popularan u dalekoistočnoj zemlji, u kojoj je kao igrač ostavio sjajan utisak.

"Sa Fudbalskom federacijom Japana potpisao sam protokolarni ugovor prema kome ću biti ambasador koji će predstavljati zemlju i lobirati, jer se Japan kandidovao za organizaciju svetskog prvenstva 2018. ili 2022. Ukazana mi je velika čast što sam izabran pored brojnih velikih imena koja su igrala u Japanu", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, inicirao je da reprezentacija Srbije u aprilu gostuje u Japanu.

"Ponosan sam zbog toga. Koga u da dovedem u Japan ako ne Srbe?", poručio je Stojković, koji u Beogradu provodi odmor do početka priprema Nagoje, a sredinom meseca planira da poseti londonski Arsenal i sretne se sa menadžerom Arsenom Vengerom.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.