Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jul.2023, 21:30

Stiv Ker: „Zašto smo sastavili ovakav tim? Pa, ko će da čuva Dončića?

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a po navici, Sjedninjene Američke Države su prvi favorit. 
Selektor SAD Stiv Ker veruje u najbolji ishod na Mundobasketu.
Zaista je uzbudljivo što je ovde, na nama je sve“, rekao je Ker, kada je Nejsmit trofej stigao u SAD kao deo turneje.
,,To je nešto za šta smo se pripremali neko vreme. Dok zaista ne osetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << napetost treninga i utakmica, još uvek je daleko. Uskoro počinje trening kamp. Tim je imenovan. Stručni štab je počeo sa pripremama. Zaista je uzbudljivo. To je ono zbog čega smo svi ovde i spremni smo da krenemo„, rekao je Ker.
U timu će biti i MVP Svetskog prvenstva do 19 godina iz 2015. godine Džejlen Branson.
,,Definitivno ću ući sa vizijom da Džejlen Branson preuzme prilično veliku ulogu, s obzirom na način na koji igra i njegov uspeh na nivou FIBA na prošlim turnirima“, rekao je Ker
Potom se osvrnuo na Mikala Bridžisa iz Bruklina.
,,Nema sumnje da će Bridžis biti veliki faktor za našu odbranu. Kada kao trener uđete u ove stvari postavite pitanje: ‘Pa, ko će da čuva Luku Dončića, ili ko će da čuva Janisa Adetokumba?’ Jedan od razloga zašto smo sastavili spisak na način na koji smo to uradili jeste da imamo više opcija za ovakve stvari„, rekao je Ker, pa dodao:
,,Ono što traži FIBA takmičenje je svestranost. Potrebna je veličinu u odbrani i mogućnost da menjate i čuvate više pozicija, a onda želite da kreirate. Potrebni su momci koji mogu da šutiraju, ali i da spuste loptu i da budu dobri dodavači„, rekao je on.
SAD će trening kamp održati od 3. do 6. avgusta u Las Vegasu pre nego što će učestvovati u nizu pripremnih utakmica za SP. Košarkaši SAD će na pripremnim utakmicama igrati sa Slovenijom 12. avgusta i Španijom 13. avgusta u Malagi, a sa Grčkom i

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.