Stanojević i Filipovićeva direktno u četvrtfinalu SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević i Filipovićeva direktno u četvrtfinalu SP

Srpski veslači Miloš Stanojević i Ivana Filipović plasirali su se danas direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Amsterdamu.

Stanojević je u petoj kvalifikacionoj grupi za lake skifiste s vremenom 6:59,37 minuta osvojio drugo mesto, dok je Filipovićeva bila treća (7:43,56).

Četvrfinalne trke na programu su u sredu.

Ženski dvojac Jovana Arsić, Iva Obradović nije uspeo da se plasira direktno u polufinale šampionata. U prvoj zvaničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trci ovaj čamac je s vremenom 7:21,06 minuta osvojio četvrto mesto, prvo ispod crte i veslaće repesaž za plasman u polufinale.

Ista sudbina čeka i četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić, koji je završio na trećem mestu (5:47,98) sa samo 64 stotnike zaostatka za prvoplasiranom Holandijom.

"Stanojević i Filipovićeva su solidno izveslali i ispunili cilj za prvi dan. Na solidnom nivou bio je i ženski dvojac Arsić, Obradović, ali trku dana izveslao je teški četverac Jagar, Vasić, Stojić, Đerić koji je zabeležio fenomenalno vreme i bio ravnopravan od početka do kraja sa braniocima trofeja Holanđanima i osvajačima svetske bronze Amerikancima. Za dlaku su ostali bez direktnog plasmana u polufinale, ali ovom trkom napravili su odličnu uvertiru za nastavak takmičenja", rekao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

Od srpskih posada u ponedeljak na stazu izlazi samo dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VESLANJE: Dobri rezultati naših u Amsterdamu

Izvor: Mondo, 24.Avg.2014

Srpski veslači Miloš Stanojević i Ivana Filipović plasirali su se direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Amsterdamu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Stanojević je u petoj kvalifikacionoj grupi za lake skifiste s vremenom 6:59,37 minuta osvojio drugo mesto, dok je Filipovićeva bila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.