Srpski studenti debateri opet u vrhu

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti debateri opet u vrhu

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski plasirali su se u polufinale Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u otvorenoj kategoriji.

Foto: Organizacija "Otvorena komunikacija"

To je, kako se navodi u saopštenju organizacija "Otvorena komunikacija", istorijski uspeh za debatere iz Evrope kojima engleski nije maternji jezik.

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski su na prvenstvu u glavnom gradu Malezije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kuala Lumpuru, uz studente sa Harvarda, uspeli da izbore dalji plasman pobedivši timove sa australijskog univerziteta Monaš, trećeg na svetskoj debatnoj listi, i debatere sa univerziteta iz Dablina.

Ovim plasmanom Helena i Stefan prvi su debatni tim iz kontinentalne Evrope koji je uspeo da dođe do polufinala svetskog prvenstva u otvorenoj kategoriji, u kojoj su godinama neprikosnoveni timovi kojima je engleski maternji jezik.

Oni će se sutra takmičiti u polufinalu protiv timova sa univerziteta Sidnej, Harvard i Melburn.

Helena i Stefan nižu uspehe od prošlog svetskog prvenstva, kada su došli do finala, a Helena proglašena za najbolju govornicu u kategoriji engleski kao drugi jezik. Oni su takođe i aktuelni prvaci evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.