Srpski san se nastavio: “Orlice” u finalu Svetskog prvenstva!

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Dec.2013, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski san se nastavio: “Orlice” u finalu Svetskog prvenstva!

Poljska – Srbija 18:24 (6:14)
BeogradDvorana: Kombank arena. Gledalaca: 18.236. Sudije: Šarlot i Žili Bonaventura (Francuska). Sedmerci: Srbija 1 (1), Poljska 3 (2). Isključenja: Srbija 6, Poljska 4 minuta.
SRBIJA: Krpež, Popović 1, Lekić 8 (1), Živković 2, Damnjanović 4, Erić 1, Risović (6 odbrana), Rajović, Ognjenović 2, Filipović, Tomašević (17 odbrana, 1 sedmerac), Nišavić 1, Stoiljković, Liščević, Cvijić 5, Lojpur.
POLJSKA: Gapska (9 odbrana), Stahovska, Nieđvjeđ 2, Sjodmjak 1, Gžib 1, Kudlač 1, Konijuzanec 2, Vojtas 1, Semenjuk-Olhava 2 (1), Šved-Orneborg 4 (1), Migala, Visokinska (6 odbrana), Stasjak 1, Johimek 1, Kulvinska 2, Bizdra.
Igračica utakmice: Katarina Tomašević (Srbija).
Semafor: 5:2 (13), 5:4 (14), 11:4 (22), 17:6 (36), 20:13 (47), 22:16 (56).
(FOTO: D. Žarković)

Ženska reprezentacija Srbije je ostvarila istorijski uspeh – plasirala se u finale Svetskog prvenstva!
Posle podviga u četvrtfinalu protiv planetarnog i olimpijskog šampiona Norveške, usledio je novi, ubedljiva pobeda protiv Poljske!
Važnost meča je okovala ruke i noge igračicama obe ekipe, pa su na samom početku umesto golova „sevale“ prečke i stative.
Poljakinje su bile nervoznije, pa su prvi gol postigle u četvrtom minutu, a Srbija je u osmom, vodila sa 2:1.
Imale su Srpkinje nekoliko prilika da se „odlepe“ u prvih desetak minuta, ali su sve to nadoknadile do kraja prvog poluvremena.
Prva serija domaće selekcije je bila 3:0 za vođstvo od 5:2, pa bez obzira što su Poljakinje uzvratile mini–serijom od 2:0 (5:4), usledilo je deset minuta srpske rukometne simfonije.
Katarina Tomašević je spustila „roletnu“ na svoj gol, imala je 12 odbrana od 18 šuteva u prvih 30 minuta, što je ulilo sigurnost u napad Srbije koji je bio raznovrstan.
Dragana Cvijić je posle dva promašena „zicera“ na startu, počela da rešeta mrežu protivnika kao u meču sa Norveškom, Andrea Lekić joj se pridružila i njih dve su bile najefikasnije u prvom poluvremenu sa četiri, odnosno pet golova.
Srpska odbrana 6–0 bila je neprelazna i Srbija je od 13. do 23. minuta napravila seriju od 6:0 (11:4) i na poluvreme otišla sa velikih plus osam (14:6). U finišu prvog dela igre i drugi golman Srbije Jovana Risović je imala zapaženu rolu, odbranila je sva četiri šuta.
U drugom poluvremenu se nastavila brilijantna igra domaće reprezentacije nošene punom „Kombank Arenom“.
Tomaševićeva je vezala nekoliko novih odbrana na početku drugog dela igre, a Srbija napravila seriju od 3:0 za sjajnih plus 11 (17:6). Time je otklonjena i poslednja dilema oko reprezentacije koja će otići u finale, ako je i bilo. Poljska je prvi gol u drugom poluvremenu postigla u 38. minutu!
Napokon se razigrala i Sanja Damnjanović koja se ispromašivala u prvom poluvremenu i samo jednom upisala u strelce. Levi bek „orlica“ je postigla tri pogotka u prvoj polovini drugog poluvremena.
Saša Bošković je u poslednjih 15–ak minuta pružio šansu rezervistima, Nišavićevoj, Rajovićevoj, Lojpur, Liščevićevoj, što su Poljakinje iskoristile da smanje na minus šest – 21:15, ali nisu imale snage za više od toga.
Usledilo je veliko slavlje kada su sudije iz Francuske, bliznakinje, označile kraj meča!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.