Srpske ekipe 14. i 16. u gađanju vazdušnom puškom na SP

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 16:31

Srpske ekipe 14. i 16. u gađanju vazdušnom puškom na SP

Muška reprezentacija Srbije u streljaštvu zauzela je 14. mesto u gađanju vazdušnom puškom na Svetskom prvenstvu u Bakuu, dok je ženski tim završio na 16.

U muškoj konkurenciji Srbija je ostvarila rezultat od 1.874,7 krugova, dok je pobedu odnela reprezentacija Kine, uz novi svetski rekord sa 1.893,3 kruga, preneo je Streljački savez Srbije (SSS).

Srpski tim u ženskoj konkurenciji zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rezultat od 1.877,2 kruga, a zlatna medalja je pripala indijskom timu (1.895,9).

Najbolji plasman od srpskih takmičara u pojedinačnoj konkurenciji zabeležila je Teodora Vukojević, koja je zauzela 36. mesto, dok je Ivana Anđušić-Maksimović bila slabija za dve pozicije u konkurenciji 140 takmičarki. Andrea Arsović je završila na 92. mestu.

U muškom delu Milutin Stefanović je završio na 46. poziciji, Milenko Sebić je 60, a Lazar Kovačević 69. u gađanju vazdušnom puškom.

Dobar početak u kvalifikacijama sport pištoljem zabeležila je Jovana Todorović, koja se posle prve faze nalazi na 22. mestu u konkurenciji 105 takmičarki.

U nedelju je na programu drugi zahtevniji deo kvalifikacija - 30 metaka brzom paljbom.

Pored Todorović u nedelju će Srbiju predstavljati Stefanović, Sebić i Kovačević u muškom trostavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muška reprezentacija Srbije u trostavu osvojila deveto mesto na SP u streljaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2023, 15:08

Muška reprezentacija Srbije osvojila je danas deveto mesto u timskom nadmetanju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom prvenstvu u streljaštvu u Bakuu.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.