Srpska lopta s hrvatskim grbom

Izvor: Politika, 24.Maj.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lopta s hrvatskim grbom

Od našeg stalnog dopisnika

Zagreb, 24. maja – Kako se približava svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoafričkoj Republici tako je ova „najvažnija sporedna stvar na svetu” sve prisutnija u medijima i uopšte u interesu najšire javnosti.

Neobičan događaj na tu temu zabeležen je u Hrvatskoj, gde su se u trgovinama pojavile lopte s nazivima i obeležjima zemalja učesnica tog prvenstva, a među njima jedna sasvim jedinstvena: na lopti jarkozelene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << boje piše Serbia i dominira veliki – hrvatski grb.

Da li se radi o grešci proizvođača (ukazuje se na Kineze), kako sugerišu neki domaći mediji ili ne, teško je zaključiti, jer Hrvatska ovaj put uopšte ne učestvuje na fudbalskom svetskom prvenstvu, a njeni navijači to teško podnose, pogotovo što je učešće izborila Srbija oko koje se još uvek pletu dimovi negativne propagande iz proteklih ratnih godina. U tom kontekstu se, kao posledica, i danas službeni srpski grb u znatnom delu hrvatske javnosti tumači kao „četnički”.

Hrvatski ljubitelji fudbala koji žele da sačuvaju uspomenu na ovogodišnje svetsko prvenstvo tako su lišeni „opasnosti” da zaigraju s loptom na kojoj je srpski grb iako je namenjena za obeležavanje Srbije kao učesnika tog prvenstva.

R. Arsenić

[objavljeno: 24/05/2010.]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

U prodaji srpska lopta s hrvatskim grbom

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2010

ZAGREB - Brzinom munje internetom je prostrujio mail s fotografijama lopti koje su uoči Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoafričkoj Republici preplavila tržišta širom sveta.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.