Srpkinje osme na SP u streljaštvu

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 15:43

Srpkinje osme na SP u streljaštvu

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je osmo mesto u timskom gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom prvenstvu u streljaštvu u Bakuu.

Srbiju su predstavljale Sanja Vukašinović, Andrea Arsović i Teodora Vukojević.

Vukašinovićeva je osvojila 18. mesto, Arsovićeva je bila 24, a Vukojevića je zauzela 39. poziciju.

Zlatnu medalju u timskoj konkurenciji osvojila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selekcija SAD sa 1.774 krugova, što je novi svetski rekord.

Na drugom mestu je Kina sa 1.773, dok je Norveška bila treća sa 1.767. Srbija je na kraju osvojila osmu poziciju sa 1.754 krugova.

Reprezentacija Srbije se iz Bakua vraća sa jednom medaljom, pošto je Damir Mikec osvojio srebrno odličje vazdušnim pištoljem.

SP se završava 31. avgusta, ali do kraja šampionata na programu su neolimpijske discipline u kojima srpski reprezentativci neće učestvovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.