Srbija–SAD 6:7 (treći set)

Izvor: RTS, 11.Sep.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija–SAD 6:7 (treći set)

Srbija–SAD 1:1 (25:23, 29:31). Drugi meč druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj. Srbija u Lođu igra poritv SAD u okviru Grupe G. Direktan prenos je na našem Prvom programu.

17.47 - Drugi set pripao je Amerikancima 31:29. Kao i u predhodnom periodu do drugog tehničkog tajm-auta igralo se poen za poen. Tada Amerikanci uspevaju da naprave četiri poena razlike, i  u finiš seta uđu sa velikom prednošću. Protivnik je stigao do četiri set lopte 24:20. Na servis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lisinca, Srbija uspeva da izjednači - 24:24. U igri na razliku protivnik je imao više koncentracije, konstantno osvajao set loptu i na kraju iskoristio devetu šansu, 31:29.

17.06 -  Srbija dobija prvi set rezultatom 25:23. Velika borba u prvom setu. Od samog starta igralo se poen za poen. Na prvom tehničkom tajm-autu naši odbojkaši imali su prednost od dva poena. Amerikanci pojačavaja i do drugog tehničkog tajm-auta oni prelaze u vođstvo 16:15. 

U finiš seta ušlo se sa nerešenim rezultatom 20:20. Tada protivnik vezuje dva poena - 20:22. Srbija se vraća i dobija četiri poena na servis Podraščanina 24:22. Naši odbojkaši koriste drugu set loptu  - 25:23.

 16.30 - Nakon zagrevanja očekujemo početak meča između Srbije i SAD.

Srbija trenutno zauzima treće mesto u grupi, pozicija koja vodi u nastavak takmičenja. Bod više od Irana, a dva od današnjeg rivala. Pobeda u ovom meču dovela bi naše odbojkaše na korak od nastavka takmičenja i borbe za sam vrh na tabeli i naravno „lakšeg" rivala u nastavku takmičenja.

Rival su neugodni Amerikanci, koji nam sudeći po rezultatima, ove godine nikako ne leže kao protivnik. Naime, sa njima smo se u okviru Svetske lige sastajali četiri puta ove sezone, a slavili smo samo jednom. Tako da je ovo još jedna prilika za Kolakovićeve izabranike da se revanširaju protivniku.

Naši reprezentativci su nakon startnog poraza od Poljske vezali pet pobeda, uz to treba dodati da su naši momci iz meča u meč igrali sve bolje, kako je samopouzdanje raslo. U prednhodnom kolu nadigran je veliki rival Italija, naizgled bez većih problema naši su slomili otpor Italijana.

Sugurno je da ukoliko ponovo takvu igru protiv Amerikanaca naši odbojkaši će stići do važne pobede, i nastaviti uspešan niz na Svetskom prvenstvu.

Amerikanci ulaze u meč osokoljei pobedom nad domaćinom. Na šampionat došli sa željom da se domognu medalje. Međutim, trenutno su van kruga reprezentacija, koje će se za njih boriti. Na njima je veliki pritisak i imperativ pobede, kako bi se održali priključak sa gornjim delom tabele.

Duel između Srbije i SAD igra se u Lođu sa početkom u 16.40 časova. Durektan prenos je na našem Prvom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.