Srbija zvanično poslala zahtev za vajldkard za učešće na Svetskom prvenstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 12:06

Srbija zvanično poslala zahtev za "vajldkard" za učešće na Svetskom prvenstvu

Rukometni savez Srbije (RSS) zvanično je danas poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje "vajldkarda" (specijalne pozivnice za učešće na Svetskom prvenstvu).
Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na SP pošto su u baražu za plasman na šampionat sveta eliminisani od Španije.
Srbija je juče ostala bez plasmana na SP zbog "gola minusa", jer je u revanšu pobedila Španiju rezultatom 25:22, a prvi meč izgubila 32:28.
Srbija je na poslednjem SP, koje je održano 2023. godine, zauzela 11. poziciju. U RŠ se nadaju da bi predstavnici IHF mogli da dodele "vajldkard" Srbiji zbog plasmana na poslednjem SP, zatim zbog rezultata mlađih kategorija, dosadašnje organizacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija poslala zahtjev za specijalnu pozivnicu za SP

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2024

Rukometni savez Srbije (RSS) zvanično je poslao zahtjev Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje "vajldkarda" (specijalne pozivnice) za učešće na Svjetskom prvenstvu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.