Srbija sa 42 razlike čestitala rođendan Đorđeviću

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 15:48

Srbija sa 42 razlike čestitala rođendan Đorđeviću

Košarkaši Srbije pobedom su otvorili Svetsko prvenstvo u Manili, pošto su u prvom meču grupe B pobedili Kinu 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)

Posle početne nesigurnost, tim Svetislava Pešića tokom celog meča imao je kontrolu, igrao sigurno i timski, vodio dovicifrenom razlikom još od sredine prve četvrtine.

Trebalo je vremena Srbiji da pronađe svoj ritam, jer je na samom startu dozvolila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kini da se dolepi na 6:0. Nije tim Svetislava Pešiča paničio, strpljivo je sačekao svoj trenutak i napao kinesku reprezentaciju, poenima Milutinova, Boganovića i Stefana Jovića, vratila se na pravi kolosek.

Zadavala je Kina dosta muke u ovome delu igre, ali kada je Srbija počela da igra timski, više nije imala šta da traži. Pokušavala je trojkama da pripremti "Orlovima", ali to nije dalo rezultata.

U timu Srbiji svaki igrač je koristio minute na pravi način, poeni su bili ravnomerni raspoređeni, pa je Srbije posle 10 minuta igre već imala dvocifrenu prednost (25:14).

Sve to bilo je samo nagoveštaj one prave igre našeg tima, koji je u durgoj deonici stisnuo gas i pokazao pravo lice.

Lepo i koncentrisano je delovala igra Srbije, a jedino što je zabrinulo jeste povreda Filipa Petruševa, koji je nezgodno stao na nogu rivala i izvrnuo zglob. Posle toga nije se vraćao u igru, nije bio ni na klupi, pa ostaje da vidimo kakva je sitaucija sa povredom centra Filadelfije.

U durgom poluvremenu Srbija je nastavila u istom ritmu, nije bilo opuštanje pa je u jednom trenutkiu razlika otišla na plus 30. Do kraja meča pala je i stotoka, a na kraju je Srbija slavila sa 42 poena razlike i napravila dobru uvertiru pred meč sa Portorikom.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković sa 14 poena, Dušan Ristić sa 13, koji imao 4/4 za tri poena i šest skokova.

Nikola Milutinov je ubacio 11 koševa uz šest skokova, Aleksa Avramović je dodao 10, a Nikola Jović je stao na devet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.