Srbija saznala protivnika u četvrtfinalu – domaćin koji nas je već namučio

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 22:39

Srbija saznala protivnika u četvrtfinalu – domaćin koji nas je već "namučio"

Odbojkašice Srbije saznale su protiv koga će igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Srpkinje su ostvarile svih 8 pobeda u dosadašnjem delu prvenstva, od kojih je sedam bilo sa 3-0 u setovima, pa su u četvrtfinale prošle kao prve.

Protivnik će im biti četvrtoplasirana ekipa iz njihove Grupe F, a u pitanju je domaćim takmičenja Poljska.

Poljska u poslednjem kolu nije uspela da pobedi Nemačku sa 3-1 ili ubedljivije, pa je nakon što su Nemice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjednačile na 2-2 posle drame i 28:26 sve bilo jasno.

U četvrtfinalu igraće Srbija i Poljska, odnosno Amerika i Turska.

Srpkinjama i Poljakinjama ovo će biti drugi meč na prvenstvu, a u prvom je bilo 3-0 za aktuelne svetske šampione.

Međutim, ako se gledaju svi rezultati Srbije, pa i da je favorizovana Amerika "počišćena" sa 3-0, domaće predstavnice su pružile izuzetno pristojan otpor pošto je po setovima bilo 26:24, 25:22, 25:18.

I pored toga jasno je da je Srbija apsolutni favorit za pobedu četvrtfinalnom meču koji je na programu 11. oktobra u Gljivicama.

Zbog bizarnog sistema Svetskog prvenstva, Srbija će ukoliko pobedi u polufinalu igrati protiv SAD ili Turske.

U drugom delu žreba četvrtfinalne parove ćemo saznati u nedelju. Dalje si sigurno prošli Italija i Brazil, dok Belgija ima šansu da izbaci Japan ili Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.