Srbija sa devet boksera na Svetskom prvenstvu u Taškentu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 12:12

Srbija sa devet boksera na Svetskom prvenstvu u Taškentu

Borba za medalje i novčane nagrade.

Seniorska muška boks selekcija Srbije učestvovaće na Prvenstvu sveta za seniore koje je na programu od 1. do 14. maja u Taškentu.

Bokseri Srbije su se pripremali u međunarodnom sparing kampu u Uzbekistanu od 15. aprila, gde su imali sparinge sa nekoliko selekcija koje su se takođe spremale za nastup na Svetskom prvenstvu. Reprezentacija Srbije na Prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sveta broji devet boksera u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg) i Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doktor Miodrag Lazarević.

Bokseri će se boriti za medalje koje sa sobom nose i novčanu nagradu - zlato 200.000, srebro 100.000 i bronza 50.000 dolara.

- Srpski tim u Taškentu spreman je za borbe, motivisan, hrabar i daće sve od sebe da našoj zemlji donese medalje sa Prvenstva sveta. Pred našim bokserima, kojih imamo ukupno devet, su teški zadaci, veliki broj mečeva mora da se pobedi da bi se izborila medalja. Svako kolo je teško na svoj način, neće biti lakih protivnika, ali isto tako ni protivnicima neće biti lako sa našim bokserima koji su radili puno u proteklom vremenu kako bi u Uzbekistanu sitgli do cilja - izjavio je selektor Milan Piperski.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.