Srbija preko Hrvatske do polufinala

Izvor: B92, 05.Jul.2013, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija preko Hrvatske do polufinala

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Češkoj pobedom nad Hrvatskom 73:66 (24:17, 14:18, 21:16 , 14:15).

Srbija će u borbi za finale igrati sa Australijom koja je bila bolja od Španije sa 87:76.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mihajlo Andrić sa 20 poena, 15 je ubacio Micić, a Janković 13.

Na drugoj strani ubedljivo najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je Dario Šarić sa 30 poena, Garbić je zabeležio 14, dok je Junaković upisao 10 poena.

Srbija je imala prednost tokom celog meča i kontrolisala igru, u nekoliko navrata imala je i 12 poena prednosti. Ipak, Hrvatska je u poslednjih nekoliko minuta uspela rezultatski da se vrati u igru, pa je usledila penal završnica. Srbija je poenima Micića, Jankovića i Andrića uspela da stigne do pobede.

Tok meča:

U prvih nekoliko minuta viđena je izjednačena igra, nijedna ekipa nije uspela da stvori veću prednost (9:9). Srbija je nakon toga igrala bolje i stekla šest poena prednosti (15:9), a precizni su bili Andrić, Janković i Micić. Hrvatska je veoma brzo anulirala tu prednost. Ipak izabranici Dejana Mijatovića ponvo vraćaju vođstvo, pa je prva četvrtina završena rezultatom 24:17.

Srpski košarkaši su dobro igrali tokom druge četvrtine, pa su ubrzo stekli dvocifrenu prednost (31:19). Našim košarkašima nije išao šut za tri poena, redom su promašivali Micić, Novak i Kutlešić, a Hrvati vrlo brzo mini-serijom smanjuju na tri poena zaostatka (35:32). Novak je nakon toga bio precizan sa linije 6,75, a na drugoj strani uzvatio je Gabrić. Kraj druge četvrtine (38:35).

Košarkaši Srbije su drugo poluvreme otvorili serijom 9:0 i stekli 12 poena prednosti (47:35). Hrvatska vezuje dve trojke, ali je Srbija do kraja četvrtine uspela da sačuva prednost. Andrić igra odlično za Srbiju, do sada je postigao 20 poena, a na drugoj strani najbolji je Šarić sa istim brojem poena. Treća četvrtina završena je rezultatom 59:51.

Hrvatska je promašila dva puta šut za tri poena i nije uspela da se približi Srbiji, ali su i naši košarkaši bili neprecizni. Minut i po pre kraja izabranici Dejana Mijatovića su imali osam poena prednosti, ali je usledila drama. Šarić postiže koš uz faul koji je napravio Micić, a on je bio precizan i sa linije penala za 68:64. Micić je odmah fauliran u narednom napadu, ali je promašio oba bacanja. Pri skoku je Gabrić faulirao Jankovića koji je pogodio oba bacanja. Na drugoj strani trojku je promašio Šarić, a još jednom je načinjenfaul na Micićem, koji je ovoga puta bio siguran 72:64. Meč je završen rezultatom 73:66.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.