Srbija ponovo maksimalna, teška povreda Milenkovićeve

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo maksimalna, teška povreda Milenkovićeve

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije bez izgubljenog seta, sa pet pobeda, završila je prvu fazu Svetskog prvenstva. U još jednom dobrom meču Srbija je slavila protiv Portorika 25:23, 25:17, 25:

Odbojkašice Srbije sa pet pobeda završile su prvu fazu Svetskog prvenstva. U poslednjem meču savladan je Portoriko koji je dostojan otpor pružio u prvom setu i u trećem setu, ali ponajviše zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << blagoj konfuziji u odbrani i na prijemu Srbije sredinom seta. U trećem setu pad koncentracije kod srpskih odbojkašica Portorikanke su iskoristile da se rezultatski vrate u ovaj deo meča i malo začine situaciju.

Meč je ipak obeležila teška povreda Bojane Milenković sredinom drugog seta. Milenkovićevoj je u doskoku levo koleno popustilo i ona više nije mogla da nastavi meč. Prvi utisak je da se radi o težoj povredi, ali svakako treba sačekati preglede.

Uskoro opširnije...

Sve mečeve sa Svetskog prvenstva za odbojkašice pratite na kanalima Sport Kluba.

Tok meča: 

Treći set

Srbija jako ulazi u treći set i lako dolazi do 4:0. Čini se da se svima u srpskom timu žuri da završe meč i da ostave iza sebe borbe u Himamucuu i prvu fazu Svetskog prvenstva, ali i da saznaju šta se dešava sa Bojanom Milenković.

Na drugom tehničkom tajm autu Srbija vodi 16:12.

Ne predaju se Portorikanke i dolaze dobrom igrom do 17:16 u trećem setu.

Serijom od 5:1 Portorikanke su povele u zavrpnici seta i imaju 21:19.

Dolazi Srbija do izjednačenja - 23:23.

Spasile su Portorikanke prvu, pa i drugu meč loptu, igraće se na razliku u trećem setu.

Serbia @ossrb keeps the momentum and advances to 2-0 over Puerto Rico @FedPURVoli: second set concludes with a 25-17 for the European side.

Join for the third set with the Match Centre: https://t.co/89NaC5LkCM#FIVBWomensWCH#volleyball#volleyballWCHspic.twitter.com/tdvh0axGfL

Drugi set

Ovaj set, ali verovatno i meč obeležiće teška povreda Bojane Milenković. Prilikom doskoka popustilo joj je levo koleno i sigurno se radi o težoj povredi. Sačekaćemo rezultate pregleda svakako, ali kako je izgledalo i kako su se Bojanini jaucu prlomili dvoranom, čini se da je za nju ovo Svetsko prvenstvo nažalost završeno.

Izvor: Sport klub

Nakon drugog tehničkog tajm auta, Srbija u drugom setu ima +6 i vodi sa 17:11.

Nisu iskoristile Srpkinje prvu priliku za osvajanje drugog seta, ali jesu drugu. Ponovo je odlučujući poen osvjila Ana Bjelica (25:17).

Great example of #volleyball teamwork from Serbia @ossrb: #17 Silvija Popovic (@popovicsilvija) nails the dig and then #13 Ana Bjelica (@Anabjelica) with the finish against Puerto Rico @FedPURVoli

Live stats: https://t.co/L4636QsOjc#FIVBWomensWCH#volleyballWCHspic.twitter.com/6fiGob2BAa

Prvi set

Povela je Srbija na početku meča, ali je blagu konfuziju u odbrani Srbije Portoriko iskoristio da dođe od 4:8 do 12:10.

Sredinom seta Portoriko je preuzeo inicijativu, bloka na drugoj strani nema, a nema ni ideje kako napraviti dobar kontra napad. Ipak, Srbja uspeva da preseče seriju Portorika i smanji na 13:15.

Nakon kratke igre poen za poen, uz tri odlična prijema Srbij je uspela da ponovo pređe u vođstvo i polako se bliži osvajanju prvog seta.

Blokom Ane Bjelice Srbija osvaja prvi set (25:23).

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SP JAPAN: Savladan i Portoriko, Srbija bez izgubljenog seta ulazi u drugu fazu. Ipak, briga za Terzića (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018

Ženska odbojkaška reprezentacija odigrala dobar meč...Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije bez izgubljenog seta, sa pet pobeda, završila je prvu fazu Svetskog prvenstva. U još jednom dobrom meču Srbija je slavila protiv Portorika 25:23, 25:17, 27:25...PODRAŠČANIN NAPUŠTA REPREZENTACIJU:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.