Slovenci šokirali rukometni svet neobičnom taktikom

Izvor: B92, 17.Jan.2023, 16:09

Slovenci šokirali rukometni svet neobičnom taktikom

Rukometaši Slovenije obeležili su treću rundu prve faze Svetskog prvenstva.

Nakon dve ubedljive pobede, nad Saudijskom Arabijom 33:19 i Poljskom 32:23, usledio je poraz od Francuske 35:31.

Međutim, u ovom meču Slovenci su testirali neobičnu taktiku koja bi mogla da unese revoluciju u rukomet.

Dopadljiv rukomet prikazala je selekcija koju predvodi selektor Uroš Zorman, ali i nešto od novotarija o kojima priča ceo svet.

Tako je Blaž >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blagotinšek, pivotmen slovenačkog tima ostajao na svojoj polovini kada su se dešavale situacije 5 na 5.

Zorman je očigledno tražio više prostora za svoje brze i tehnički potkovane bekove.

"Imamo brze igrače i nama je praktično lakše da igramo bez nekog na liniji, jer tako ima više mesta za nas "brzince". Obično imate velike igrače koji se bore u sredini, a povremeno gotovo da postanu dodatni protivnički odbrambeni igrač, pa naši brzi igrači ne mogu uvek da izvedu akcije", objasnio je slovenački rukometaš Jure Dolanec.

Pošto taktika daje rezultate neće je menjati i to nikome ne predstavlja problem, pa ni pivotmenu koji propušta napad.

"Šta da kažem... To morate da pitate našeg trenera. Da li bih radije bio u napadu? Da, ali to je naša taktika i dali smo mnogo golova zbog toga, pa ne vidim problem", kazao je Blaž Blagotinšek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija pobedila Katar i prenela dva boda u drugu rundu Svetskog prvenstva, uz „debi“ Milosavljeva

Izvor: Danas, 17.Jan.2023

Najbolji rukometaši naše zemlje uzeli su šta im je bilo potrebno u meču zadnjeg kola prve od dve grupne faze takmičenja u Poljskoj i Švedskoj - 34:24 (17:14). Predvođeni oporavljenim golmanom svetske klase.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.