Srbija na startu SP protiv Nemačke

Izvor: B92, 29.Jun.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na startu SP protiv Nemačke

Odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Trstu 25. septembra od 20 časova protiv Nemačke.

U drugom kolu planetarnog šampionata, čiji je domaćin Italija, rival Srbiji 26. septembra od 16 časova biće Kanada, a u trećem kolu, dan kasnije, Poljska od 20 časova.

U drugu fazu će se plasirati po tri selekcije iz svake grupe, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će formirati novih šest grupa sa po tri selekcije. Srbija sa Nemačkom, Kanadom i Poljskom igra u okviru grupe F.

Plasman u treću rundu izboriće po dve selekcije iz svake grupe, koje će formirati četiri grupe sa po tri reprezentacije. Pobednici grupa u trećoj rundi izboriće plasman u polufinale, drugoplasirane reprezentacije će igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, a trećeplasirane selekcije u razigravanju za plasman od devetog do 12. mesta.

Polufinalne utakmice biće odigrane 8. oktobra u Rimu, dok su finale i utakmica za treće mesto na programudva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Italije.

Na Svetskom prvenstvu u Italiji biće odigrano 78 utakmica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.