Srbija na Skeneru B92.net: Košarkaška klinika VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 14:02

Srbija na Skeneru B92.net: Košarkaška klinika VIDEO

Košarkaši Srbije odigrali su najbolju utakmicu na turniru u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izabranici Svetislava Pešića briljirali su na parketu i defanzivnom klinikom, kao i napadačkom rapsodijom, došli su do plasmana u polufinale.

Teško da je moglo bolje da se odigra i zato kapa dole momcima!

Mundobasket, četvrtfinale

Litvanija – Srbija 68:87

(25:24, 13:25, 17:24, 13:14)

Hala: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mall of Asia (Manila)

Sudije: Omar Bermudes (Meksiko), Martins Kozlovskis (Letonija), Džoni Batista (Portoriko)

Stefan Jović – Odlično je komandovao napadom, delio asistencije, dok je u drugom poluvremenu i pogađao. Sjajna košarka srpskog plejmejkera, na oba kraja terena.

Bogdan Bogdanović – Agresivan od starta, napadao je sjajno reket i koristio rupe u odbrani protivnika. Posebno impresivan je bio u drugoj četvrtini, dok u nastavku utakmice nije mnogo forsirao, nije bilo potrebe.

Bogdan je šutirao sjajnih 9/13 iz igre, te kada na to dodate 7/7 protiv D. Republike, dobija se nestvarnijh 16/20 u dve utakmice. Kapitenu, bravo.

Ognjen Dobrić – Nije se upisao u listu strelaca, ali radio je dobar posao defanzivno. Pravio je pritisak, zatvarao, bio uvek uz košarkaša...

Nikola Jović – Ponovo je bio malo nervozan na startu, ali je u nastavku popravio utisak. Pogodio nekoliko šuteva, igrao srčano, borbeno, onako kako se očekuje od mladog igrača.

Nikola Milutinov – Koliko dobrih stvari radi Milutinov, od postavljanja blokova, do ofanzivnih skokova i “pik end rol” igre. Sjajno se borio sa Valančunasom i praktično ga neutralisao.

Marko Gudurić – Dobra igra Gudurića u prvom poluvremenu. U utakmicu se uveo polaganjem, plus je igrao odličnu odbranu. Bio je agresivan, šutnuo je pet slobodnih bacanja u prvom periodu, najviše od svih. U drugom se više odlučio za razigravanje i utakmicu je završio sa šest asistencija, najviše od svih.

Aleksa Avramović – Srce i duša reprezentacija. Po ko zna koji put navešćemo njegovu energiju, pogotovo u odbrani. Grize, žargonski rečeno jede parket i kada imate takvog igrača na terenu, ne morate da brinete za požrtvovanost ostale četvorice.

Vanja Marinković – Bio je tih ofanzivno, ali u odbrani bez greške. Uvek uz igrača, uz telo, imao je 0/4 iz igre, ali to je u ovom trenutku nevažno.

Dejan Davidovac – Dobra igra Davidovca, radio je odličan posao defanzivno, bio na skoku, pomagao… dosta stvari što se ne vidi u statistici.

Filip Petrušev – Sjajna igra Petruševa u prvom poluvremenu, bio je na parketu samo šest minuta, ali postigao je sedam poena i uhvatio tri skoka. U nastavku još više popravio utisak i za 17 minuta je postigao isto toliko poena. Uz Bogdana najbolji na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.