Srbija kreće u odbranu svetskog zlata u basketu

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 15:33

Srbija kreće u odbranu svetskog zlata u basketu

Svetsko prvenstvo za basketaše biće održano od 30. maja do 4. juna 2023. na Rathausplacu u Beču.

Petostruki svetski šampion Srbija braniće titulu u najjačem sastavu – Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić.

Ekipa će ponovo biti predvođena selektorom Markom Žderom, a u stručnom štabu su trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić.

Posle velikih klupskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FIBA turnira u Japanu, Kini i na Filipinima, naša seniorska reprezentacija nastavila je pripreme za Svetsko prvenstvo u Novom Sadu, a u ponedeljak 29. aprila putuje za Beč, gde dan kasnije počinje takmičenje u A grupi sa reprezentacijama Francuske, Nemačke, Brazila i Madagaskara.

Srbija prvi meč igra u utorak 30. aprila u 18.40 protiv Madagaskara, a zatim od 22.05 protiv Francuske. U sredu 31. aprila naš nacionalni tim odmara, a u četvrtak 1. juna od 18.15 igra protiv Nemačke, a od 20.50 protiv Brazila. U subotu 3. i nedelju 4. juna slede eliminacione runde i borbe za medalje.

U B grupi su olimpijski šampion Letonija, SAD, Austrija, Australija i Slovenija.

U C grupi su Litvanija, Belgija, Poljska, Portoriko i Izrael.

U D grupi će se takmičiti Holandija, Mongolija, Švajcarska, Japan i Mađarska.

Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.