Srbija i pored poraza od 3:0 ide u polufinale

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i pored poraza od 3:0 ide u polufinale

Reprezentacija Srbije izgubila je od Poljske 3:0 u drugom meču treće faze Svetskog prvenstva. Po setovima je bilo 28:26, 28:26 i 25:22.

Srpskim odbojkašima je u utakmici sa Poljacima dovoljno da osvoje samo 54 poena kako bi obezbedili mesto među četiri najbolje ekipe na svetu. Ipak posle pobede od 3:0 protiv Italije u sredu deluje da je "plava četa" u veoma dobrom momentumu kog može da iskoristi i da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se revanšira Poljacima za poraz u drugoj fazi kada je bilo 3:0.

Kretanje rezultata meča u Torinu možete da pratite i ovde.

Tok meča:

Utakmicu protiv Poljske za Srbiju počinju Nikola Jovović, Aleksandar Atanasijević, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Srećko Lisinac, Marko Podraščanin i Nikola Rosić.

Na prvi tajm-aut Srbija odlazi sa prednošću 8:7. Napad Srbije kao i blok funkcioniše solidno kao i u meču protiv Italije.

"Plava četa" konstantno ima dva poena prednosti, napad funkcioniše odlično, a Marko Ivović je odservirao fantastično i tako je osvojio 16. poen u prvom setu. Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija ima prednost 16:13. Marko je imao još jedan fantastičan as servis posle čega je poljski selektor tražio tajm-aut.

Srpski odbojkaši kontrolišu rezultat i imaju dva poena prednosti pred ulazak u finiš seta. Pri rezultatu 21:19 na servis je došao Bjenjek čiji su nezgodni servisi poremetili prijem Srbije te je Nikola Grbić morao da traži tajm-aut u momentu kada je bilo 21:21.

Srbija je uspela da se oporavi i da dođe do vođstva 23:21, ali je jedan dobar napad i dobar blok vratio Poljake u igru. Atanasijević je tada poslao paralelu u polje Poljaka i Srbija je imala prvu set loptu.

Kubjak je odservirao as servis na nerešen rezultat pa su i Poljaci imali set loptu, ali je opet iz napada rešio Uroš Kovačević.

Poljaci su uspeli rizičnim servisima da dođu do prednosti i iskoristili su treću set loptu. Bilo je 28:26.

Poland @PolskaSiatkowka starts more aggressive and wins a tight first set 28-26 against Serbia @ossrb in the final six in Turin.

The Serbs need one set to reach the semifinals of the #FIVBMensWCH.

Match centre: https://t.co/wR9MjHkDYl#volleyballWCHs#volleyballpic.twitter.com/Q58p8A9lAm

Bartoš Kurek i Uroš Kovačević su najbolji poenteri prvog seta sa po šest poena. Napad Srbije je sasvim solidno funkcionisao u prvom setu ali je Srbija imala osetno lošiji servis u odnosu na meč sa Italijom. Srpski odbojkaši su imali čak osam servis grešaka.

Srbija opet bolje počinje set, brzo pravi tri poena prednosti što tera poljskog selektora na tajm-aut. Takođe i na tehničkom tajm-autu Srbija je imala vođstvo 8:5.

Greška na prijemu Marka Ivovića i blok na Aleksandru Atanasijeviću dovode do toga da je rezultat izjednačen na 13:13, te je tajm-aut tražio Nikola Grbić. Odmah i Poljaci dobijaju sledeći poen i prave seriju od četiri poena.

Poljska dolazi prva do 16. poena u drugom setu, a Srbija je na tehničkom tajm-autu imala 14. Selektor Grbić je Marka Ivovića zamenio Nemanjom Petrićem, a ušao je u igru i Dražen Luburić umesto Aleksandra Atansijevića.

Dobrim servisom Lisinca i dobrim napadima Uroša Kovačevića Srbija dolazi do izjednačenja 17:17.

Izjednačeno je bilo do 22. poena, kada je briljirao Uroš Kovačević. Srpski primač je prošao maltene svaki napad, a odlično je servirao i Nemanja Petrić.

Opet je Srbija prva imala set loptu, ali su Poljaci uspeli brzo sa servisa da skinu Srećka Lisinca. Pri drugoj set lopti je Dražen Luburić odservirao aut da bi zatim Poljska došla do set lopte.

Srbija je potom odigrala veoma lošu odbranu i Poljaci dobijaju drugi set 28:26.

What an intense match!

Poland @PolskaSiatkowka is now ahead 2-0 (28-26, 28-26) vs. Serbia @ossrb in a tough battle in the final six in Turin.

Will the Serbs strike back?

Stats and photos: https://t.co/bEzjMgXR6k#FIVBMensWCH#volleyballWCHs#volleyballpic.twitter.com/Oqc3dmJ5E1

Iako je Srbija u deficitu po setovima, sa tri osvojena poena u trećem setu je overila plasman u polufinale. U trećem setu je selektor Grbić ubacio Ivana Kostića, Petra Krsmanovića i Dražena Luburića.

Poljaci diktiraju tempo u početku trećeg seta i rezultat je 8:6 na prvom tajm-autu.

Posle tog tajm-auta su po crveni karton dobili Bartoš Kubjak i Uroš Kovačević inače najbolji poenteri obe ekipe. To ne znači isključenje ovih igrača, već su samo dva tima dobila po poen.

Situacija na terenu se izjendačila u momentu kada je Nikola Grbić vratio na teren NIkolu Jovovića i Aleksandra Atanasijevića. Ipak Poljaci na drugi tehnički tajm-aut idu sa prednošću 16:14.  Srbija uspeva da uhvati rezultatski priljkučak pa je bilo 20:20.

Poenom, pa asom Bartoša Kureka Poljaci dolaze do 22:20, i tada je selektor Srbije tražio tajm-aut. Poljaci su blokom došli do tri meč lopte. Drugu su iskoristil preko Bjenjeka i bilo je 25:22.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odbojkaši Srbije, uprkos porazu od Poljske, u polufinalu SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018

U drugom kolu završnog turnira prvenstva sveta, odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Torinu od Poljske sa 3:0 (28:26, 28:26, 25:22), ali se plasirala u polufinale, bez obzira na ishod sutrašnjeg meča između Italije i Poljske...Sa tri boda i set razlikom 3:3 Srbija ima poen razliku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.