Srbi u Frankfurtu - Đorđević: Kako je to Pešić radio...

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Frankfurtu - Đorđević: Kako je to Pešić radio...

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se u petak sa selekcijom Nemčake u borbi za prvo mesti u grupi G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srpska selekcija je u četvrtak krenula put Frankfurta, gde će u petak igrati protiv selekcije Nemačke. Selektor Đorđević neće moći da računa na povređenog Stefana Jovića, a šansu će dobiti Sava Lešić.

"Kada su se u bivšoj Jugoslaviji stvarale pobedničke generacije, treneri poput Svetislava Pešića >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su organizovali mini pripreme, koje su trajale tokom pauza u sezoni. Pešić je polako uvodio nove igrače u sistem tokom godine i mogao je da proveri svakog od njih. To je bila prednost", kazao je Đorđević i dodao:

"I danas imamo mlade igrače, ali se smena vrši pod pritiskom ostvarenja dobrog rezultata. To nam omogućva da vidimo na koga možemo da računamo u budućnosti."

Reprezentacija Srbije posle dva kola u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ima maksimalan učinak u grupi G i zauzima drugo mesto iza Nemačke zbog lošije koš-razlike.

"To je najvažniji meč u grupi, a i svi vi znate da je nama svaka sledeća utakmica najbitnija – tako prilazimo i ovoj, pa onda i sledećoj protiv Austrije“, kazao je slektor srpskih košarkaša.

Srbija je postigla 190 poena u prve dve kvalifikacione utakmice, što je više nego ijedan drugi evripski tim. I to uz 48 asistencija, što je takođe najviše u evropskim kvalifikacijama. S druge strane, Nemci su pobedom od 90:49 nad Austrijom postali jedini tim u kvalifikacijama koji je primio ispod 50 poena na utakmici.

"Nije bitno samo za poziciju u grupi već i zbog osećaja, samopouzdanja jer možemo da pobedimo jedan zaista veliki tim. Ovo je vreme da to i učinimo. Ako želite da se kvalifikujete na Svetsko prvenstvo morate da pobeđujete timove kakav je Srbija", kazao je nemački košarkaš Bastijan Doret.

Srbija će prvu utakmicu u ovom prozoru odigrati u petak protiv Nemačke u Frankfurtu od 19.30 sati, dok će u nedelju od 20.20 gostovati Austriji u Beču.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.