Španovićeva peta u Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva peta u Koreji

DAEGU -

Skokom 6,36 metara Ivana Španović je zauzela peto mesto na Čelendžu u Daeguu, u Južnoj Koreji.

Pobedila je Amerikanka Dženi Deloa, svetska vicešampionka na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu pre dva meseca, koja je u drugoj seriji dostigla daljinu 6,79 metra, što je trenutno četvrti rezultat u svetu ove godine.

Druga je bila osvajačica bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Berlinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre tri godine, Turkinja Karin Mej daljinom 6,48 metara, dok je trećim mestom prijatno iznenadila Japanka Okajama Saeko, skokom 6,45 metara.

Duže od Ivane skočila je još i prošlogodišnja pobednica mitinga u Daeguu, Amerikanka Fanmi Džimo, rezultatom 6,42 metara.

Španovićeva je u prvom pokušaju prestupila, u drugom je doskočila do, za njen rejting, skromnih 6,36, u trećem jedan centimetar kraće i konačno u poslednjem, četvrtom pokušaju tek 6,28 metara.

Kao i Španovićeva u skoku u dalj, kuglaš Asmir Kolašinac takođe je zauzeo peto mesto u Daeguu, hicem od 19,68 metara.

Prvo mesto osvojio je Amerikanac Rajan Vajting (21,14 - osmi rezultat u svetu ove godine), ispred Kanađanina Dilena Armstronga (20,72) na drugom i Amerikanca Adama Nilsona (20,34) na trećem mestu. Duže za dva centimetra od Kolašinca kuglu je hitnuo još četvrtoplasirani Nedžad Mulabegović iz Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.