Španija? Mi volimo izazove!

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Španija? Mi volimo izazove!"

Košarkaši Srbije ne podležu euforiji javnosti u vezi sa očekivanjima na Svetskom prvenstvu.

Iz dana u dan sa svih strana stižu pohvale na igru "Orlova" i uveravanja da će osvojiti zlatnu medalju u Kini.

Pred timom Aleksandra Đorđevića u nedelju je najteži izazov do sada, duel sa najvećim rivalom iz ovog veka Španijom.

"Možda po imenima Španci nisu "zvučni" kao ranije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali znamo ih dobro. Ipak, gledamo sebe. To je naš put. Možda sam i dosadan, ali stvarno gledamo samo sebe. Oni jesu najteži rival do sada, ali mi volimo izazove! Nema šta da se priča, jedva čekamo svaku sledeću utakmicu. I radujemo se", kaže kapiten Miroslav Raduljica.

Zbog proširenja prvenstva na 32 ekipe i sistema takmičenja te organizacije turnira, Srbija je "osuđena" na nomadski život tokom ovih 20 dana u najvećoj zemlji na svetu. Da bi se osvojilo zlato potrebno je obići četiri grada i preći više od 4.000 kilometara. A to nije najveći "izazov" u Kini.

"Ja ovako živim stalno. Kad ovde igram živim u hotelu. Internet nije baš savršen za nas kojima treba VPN, pa se družimo na stari način, bez telefona", našalio se kapiten, "Desi se da čak i popričamo! Šalim se, naravno, družimo se mi po sobama, igramo stoni tenis, gledamo utakmice, i to organizovano".

Svetski mediji ne prestaju da "bruje" o moćnoj reprezentaciji Srbije.

"Valjda smo zaslužili kako svih ovih godina igramo i ponašamo se da pišu lepo o nama. Ali, nas to ne dotiče mnogo. Ja to ni ne čitam. Kada igraš dobro i kada se ponašaš kako se mi ponašamo, logično je da postoji euforija. Iskusni smo, neće to da nas poremeti".

Meč sa Španijom ne odlučuje o plasmanu u četvrtfinale, ali ima svoju težinu jer ni igrači ne žele da se vraćaju na jug i igraju u Donguanu.

"Mislim da je dosta lakši odlazak u Šangaj. Organizaciono, to je jedan aerodrom, kraći je let, nema preterano duge vožnje autobusom. Osim toga, prvo mesto je prvo mesto. A i mi ne kalkulišemo, idemo da pobedimo. Uvek", zaključio je Raduljica.

Srbija i Španija sastaju se u nedelju od 14.30 u Vuhanu, u trećem kolu Grupe J druge faze Mundobasketa.

Pobednik će igrati u Šangaju sa poraženim iz duela između Argentine i Poljske, a poraženi ide u Donguan na bolji od dve navedene ekipe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.